Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkový koláč pečený v remosce

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

Množství do větší remosky Grand s průměrem 32 cm

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 171 kJ /
2 192 kcal
Bílkoviny28,93 g
Tuky96,93 g
Vláknina23,13 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 606 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy289,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme mouku se solí a cukrem, přidáme ztuhlý tuk nakrájený na menší kousky a vytvoříme drobenku. Pak přidáme studenou vodu a těsto dále hněteme až se spojí, pracujeme ale rychle. Ze začátku hněteme v míse a později použijeme vál, který mírně podsypeme hladkou moukou. Těsto vložíme do mikrotenového sáčku a dáme na půlhodinku do chladničky. Krok 2: Jablka oloupeme, vyjmeme jádřinec a nakrájíme je na silnější plátky. V míse je posypeme cukrem, vanilkovým cukrem, skořicí a vše dobře promícháme. Krok 3: Těsto vyválíme na vystřiženém papíru na pečení do kruhu, který bude ale větší, než dno mísy remosky - aby zůstaly volné okraje na přehyb. Volný okraj navíc by měl mít zhruba 3-4,5 cm, jak kdo chce. Krok 4: Po obvodu, asi ty 4 cm od okraje, naskládáme do kruhu plátky jablek a pokračujeme až do středu. Těsto po celém obvodu na tuto náplň přehneme. Vložíme do pečicí mísy remosky, tu zapneme a pečeme 50 minut. Před koncem pečení můžeme už remosku vypnout a necháme koláč cca 5 minut pod poklopem "dojít". Krok 5: Po upečení sejmeme víko a koláč necháme vychladnout. Před podáváním můžeme povrch pocukrovat.

TIP: Jak péct v remosce

Zveřejněno 13. 6. 2018

Poznámka autorky Merylas

Samozřejmě, že se může upéct i klasicky v troubě. Koláč je velmi šťavnatý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkový koláč pečený v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yGL6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkový koláč pečený v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yGL6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

martiline: Děkuji moc, pochvala mě těší. Jsem moc ráda, že recept nezklamal. :-K

Výborný koláč, postupovala jsem přímo podle receptu. Rozvoněl celý dům a ještě teplý jsme ochutnali. Opravdu laskomina a vypadá to, že na zítra ani nezbyde. Díky moc za recept. Ukládám. :yes:;-)

Marie Svarcova: Děkuji. :-K Poslední dobou používám k pečení remosku častěji. Mám dvě, jednu malou a jednu větší.

:-)<3:yes::yes: parádní koláč, dělám v troubě ale z remosky vypadá skvěle :-K

Otec Manuel: Děkuji. :-K

Upečeno s karamelem, tentokrát v troubě. Dobrota....(fotka přidána).

Merylas: Děkuji pěkně! :-) Každopádně, po koláčku se zaprášilo a jsem moc rád, že jsem na recept natrefil...

Otec Manuel: Já vím, že světlo při focení dělá hodně. Koláček máte ale moc povedený. :yes: A zmíněný fotograf má jiné objekty svého zájmu, než je focení jídla. :-)

Merylas: Rádo se stalo a recept nezklamal. Jen na fotce vypadá koláč tmavší, než byl ve skutečnosti. Fotil jsem večer a nejsem žádný Jan Saudek...:-(

Otec Manuel: Já děkuji za vyzkoušení a přidané foto. Jsem opravdu moc ráda, že recept nezklamal. :-K

Děkuji za recept. Na jablka jsem nalil karamel, skořici jsem vynechal (tu mám nejraději ve svařáku) a odzkoušel v nové remosce. Dobrý koláček, dobrý....

Tématické fráze:
jablkový koláč z remosky, pečení koláče v remosce, jablečný koláč v remosce, remoska recepty, koláč pečený v remosce, pečení s jablky, koláč v remosce, remoska recept jablkový koláč, jablkový koláč do remosky, koláč do remosky, koláče z remosky, jablkový koláč remoska, jablecny kolac remoska, koláč z remosky, peceny kolac v remosce, koláč s jablky remoska, remoska jablkovy kolac, jabkovy kolac z remosky, jabkovy kolac z remosky, obraceny kolac peceny v remosce

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, sůl, tuk hera, voda, jablko, cukr krupice, cukr vanilkový, skořice mletá

Přidat fotografie receptu