Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá rybízová bublanina pečená v remosce

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 774 kJ /
3 292 kcal
Bílkoviny76,54 g
Tuky102,91 g
Vláknina32,05 g
Cholesterol 789 mg
Sodík 643 mg
Sůl2,09 g
Sacharidy498,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krátce rozmixujeme teplé mléko, cukr, vejce a vlažný rozpuštěný tuk. Použila jsem ponorný mixér.
V jiné míse smícháme dohromady sypké ingredience, přidáme tekutou směs a vše smícháme, nebo metličkou krátce prošleháme, jen do spojení těsta.
Těsto vylijeme do pečící mísy remosky, kterou jsme do 2/3 výšky potřeli olejem a vysypali hrubou moukou.
Nahoru na těsto rozložíme rybíz, který jsme smíchali s cukrem a skořicí dle chuti. Krok 2: Mísu přiklopíme, remosku zapneme a pečeme zhruba 50 minut.
Po upečení odklopíme a po částečném zchladnutí moučník vyjmeme.

Zveřejněno 15. 6. 2018

Poznámka autorky Merylas

Recept je vhodný pro větší remosku Grand s průměrem 32 cm.

Můžeme použít i jiné druhy ovoce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá rybízová bublanina pečená v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qp9G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá rybízová bublanina pečená v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qp9G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

magdalenka: Děkuji za vyzkoušení a taky za další možnost, jak moučník připravit. S mákem a švestkami musí být super, je to moc dobrá kombinace.:yes: Taky děkuji za přidané fotografie. :-*:-K

V tomto teple som siahla po tvojom recepte, ale trochu zmenila - tuk som dala maslo+olej. Nedala som ríbezle, ale slivky, plus som spravila redšiu makovú náplň. Mak som jednoducho zmiešala s cukrom a teplou vodou, žiadne varenie.:-8 Lyžicou som ukladala na cesto makové kôpky, až potom slivky. Mám teflónovú veľkú remosku, preventívne som ju vymazala a vysypala múkou. Piekla som presne 50 minút, výsledok skvelý, všetkým chutilo. Remosku zapínam často, tvoje nápady s ňou vítam, zatiaľ sa mi darí. Pridala som fotky, ďakujem za recept. :-K

Hella (moderátorka): Tak tohle vyzkoušeno nemám, spíš vypnu o chvíli dřív ke konci pečení a nechám tzv "dojít". :-)

Několik let a před mnoha lety jsem pekla jen v remosce. A v přiloženém popisu bylo napsáno, že se má po zapnutí a vložení masa (buchty atd.) péct asi 10 minut a pak na 10 minut vypnout, neotevírat a pak normálně péct dál. A peklo to v pohodě.

satelit: Já jsem měla na mysli, že se na mřížku plynové varné desky nebo plynového sporáku otočí ten horký vrchní díl remosky, to víko, které hřeje. Asi jsem se špatně vyjádřila. U novějších typů remosek už lze víko převrátit a s opatrností položit na nějaký rovný povrch, ale u starších typů to nejde. A jinak, co se týká položení mísy s obsahem přímo na zapnutou varnou desku, tak to jsem u moučníků nezkoušela, ale pomáhám si tak u masitých pokrmů, že chvíli dusím na sporáku a teprve pak přiklopím víkem a peču.

satelit: Merylas, myslíte postavit pečící mísu na varnou desku? Nevím, jestli dobře odhadnu teplotu desky a dobu, zkusím to. Děkuji.

Merylas: Děkuji, jste moc hodná, vše vyzkouším.

Děkuji za pochvalu. :-K U jiného receptu jsem psala, že jsem se setkala s názorem, že se ve starých hliníkových mísách pečivo a moučníky odspodu propékají lépe. Ale tady byla použitá teflonová mísa. Takže mě napadá, že jedině péct déle, povrch dříve překrýt alobalem aby se nepřipaloval a nebo hned po upečení otočit to pečící víko a "posadit" na to mísu. Pokud máte plynový sporák nebo varnou desku, dobře se to praktikuje na té mřížce. Začala jsem to dělat u chleba, aby byl zespodu propečenější a osvědčilo se mně to. Taky je třeba upravit množství těsta pro danou mísu, mám na mysli objemově, aby ho nebylo hodně. To se pak taky špatně propeče a nahoře se už připaluje.

Krásná bublanina, pěkně upečená i zespodu. Jak to je možné, já mám pečivo zespodu světlé a to se mi nelíbí.

Tématické fráze:
rybízová bublanina, pečeme v remosce recepty, remoska recepty, bublanina z remosky, rychlá bublanina, bublanina do remosky, pečená bublanina z hery, rybizova buchta v remosce, recepty do remosky, top recept bublanina, top recepty merylas bublanina, pecena buchta bublanina, recepty pro remosku, rychlá bublanina z remosky, rybízová buchta z remosky, rychlá ovocná buchta, recept na pecenou bublaninu, ribezlova buchta, top recepty bublanina merylas, nadychana bublanina s brusinkami

Suroviny:
mléko, cukr moučkový, tuk hera, vejce, mouka polohrubá, mouka hladká, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kůra citronová, rybíz červený, cukr krupice, skořice mletá, olej, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu