Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povidlové buchty pečené v remosce

Remosku v souvislosti se šetřením energie opět bereme na milost. Až časem poznáme, co všechno dokáže, stane se neocenitelnou součástí naší kuchyně. Vaří, dusí a nejenže peče maso, ale i buchty!

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 40 min doba přípravy včetně kynutí

140 min (100 min příprava + 40 min tepelná úprava, doba přípravy včetně kynutí)

Suroviny pro 14 kusů

Recept je pro větší remosku o průměru mísy 32 cm.

14kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kynuté těsto zaděláme pro nás běžným způsobem. Nejjednodušší je použít domácí pekárnu, kde jako první nalijeme vlažné mléko, rozpuštěný, ale vlahý tuk, žloutek, citronovou kůru, přidáme mouku promíchanou se solí a cukrem, nahoru dáme rozdrobené droždí. Zvolíme program Těsto. Krok 2: Kdo pekárnu nevlastní, tak zadělá klasicky. Jako první připravíme z odvážených surovin kvásek. Do mísy vložíme mouku smíchanou se solí, cukr, kůru, vlažný zbytek mléka, rozpuštěný, ale vlahý tuk, žloutek, vzejitý kvásek a vypracujeme hladké, vláčné a nelepivé těsto. Krok 3: Necháme v míse pod utěrkou na teplém místě vykynout. Krok 4: Vykynuté těsto zpracujeme na mírně podsypaném vále do bochánku, z něj vyvalíme váleček a nakrájíme 14 kousků - koleček. Každý kousek roztáhneme do šířky, doprostřed dáme hromádku povidel a uděláme "raneček". Dobře stiskneme a uzavřeme, aby náplň nevytékala. Řidší povidla zahustíme strouhaným perníkem, hustější naředíme troškou rumu, můžeme přidat i trochu citronové kůry nebo i skořice. Krok 5: Mísu remosky do 3/4 výšky potřeme rozpuštěným, ale vlahým tukem a naskládáme připravené buchty, spojem dolů. Po bocích je řádně mastíme , aby se při pečení neslepily. Pod utěrkou je necháme trochu vykynout, nemusí být vykynuté hodně, jelikož buchty budou ještě kynout v začátku pečení, než se dostatečně vyhřeje víko. Buchty potřeme vlahým tukem i na povrchu, přiklopíme víkem, zapneme a pečeme zhruba 35-38 minut. Tento čas je pouze orientační. Krok 6: Povrch buchet je dobré po krátkém zapečení přikrýt kolečkem vystřiženého alobalu nebo papíru na pečení o stejném průměru jako je mísa, aby se buchty shora nepřipalovaly a přitom se středem dobře propekly. Jde využít i tzv. zbytkové teplo, kdy se remoska před koncem pečení vypne a nechá se ještě přiklopená cca 5-8 minut. Krok 7: Po upečení sejmeme víko a mírně zchladlé buchty z mísy vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.

TIP: Jak používat remosku

Zveřejněno 18. 6. 2018

Poznámka autorky Merylas

Recept je určený pro větší remosku Grand o průměru mísy 32 cm.

Kdo nemá remosku, upeče v troubě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povidlové buchty pečené v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nqv5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povidlové buchty pečené v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nqv5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Děkuji vám všem za odpověď a za radu, zkusím to, ráda bych ji více využívala. Zatím jsem v ní jen zapékala. Díky.

Mám dvě letité remosky střední velikosti s hliníkovou miskou :yes::yes::yes:
Minorku a Grand mi potomstvo zlé, blbé a zločinné kdysi "znárodnilo" ;-(:-8:-)
Při pečení buchty NIČÍM nepřikrývám
Peču na barvu a rozhodně nebývají ani bledé vespod, ani spálené shora :-)
***
OT
Barva buchet po upečení se odvíjí i od množství cukru v těstě:
Kdysi jsem dodělával těsto a část byla méně oslazená 8-(
Po upečení byly buchty různobarevné jako májová koťátka... :-D

satelit: Jak píše Magdalenka, buchty se zakrývají úplně, takže kolečko o průměru mísy. Dopsala jsem do postupu. Ale pokud máte ráda buchty zespodu dobře propečené, tak to raději pečte v troubě. V remosce jsou zespod světlejší, tak ať nejste zklamaná. Mám teflonovou mísu.

satelit: ja prikrývam všetko alobalovým kolesom, čiže priemer ako má remoska.

Dobrý den, škoda, že jste to kolečko neznázornila. Má zakrýt buchty úplně, nebo jen střed? Nepeču v Remosce (mám velkou Grang), protože nemám ráda buchty se světlým (neupečeným) spodkem. Škoda.

Tématické fráze:
kynuté buchty v remosce, buchty pečené v remosce, pečeme v remosce recepty, kynuté buchty z remosky, pečené buchty, povidlove buchty s remosky, kynuté buchty v v remosce, buchty z remosky, pečene povidla, pečení buchet v remosce, pečení v remosce, buchty do remosky, domaci buchty z remosky, povidlové buchty, remoska buchty, švestková povidla do buchet, buchty v remosce, remoska recepty, kynuté buchty pečené v remosce, pecene buchty remoska

Suroviny:
mouka polohrubá, sůl, cukr moučkový, cukr vanilkový, mléko, žloutek, droždí čerstvé, kůra citronová, povidla švestková, máslo

Přidat fotografie receptu