Povidlové buchty pečené v remosce
Remosku v souvislosti se šetřením energie opět bereme na milost. Až časem poznáme, co všechno dokáže, stane se neocenitelnou součástí naší kuchyně. Vaří, dusí a nejenže peče maso, ale i buchty!
Suroviny pro 14 kusů
Recept je pro větší remosku o průměru mísy 32 cm.
14kusů
Postup přípravy
Krok 1: Kynuté těsto zaděláme pro nás běžným způsobem. Nejjednodušší je použít domácí pekárnu, kde jako první nalijeme vlažné mléko, rozpuštěný, ale vlahý tuk, žloutek, citronovou kůru, přidáme mouku promíchanou se solí a cukrem, nahoru dáme rozdrobené droždí. Zvolíme program Těsto.
Krok 2: Kdo pekárnu nevlastní, tak zadělá klasicky. Jako první připravíme z odvážených surovin kvásek. Do mísy vložíme mouku smíchanou se solí, cukr, kůru, vlažný zbytek mléka, rozpuštěný, ale vlahý tuk, žloutek, vzejitý kvásek a vypracujeme hladké, vláčné a nelepivé těsto.
Krok 3: Necháme v míse pod utěrkou na teplém místě vykynout.
Krok 4: Vykynuté těsto zpracujeme na mírně podsypaném vále do bochánku, z něj vyvalíme váleček a nakrájíme 14 kousků - koleček. Každý kousek roztáhneme do šířky, doprostřed dáme hromádku povidel a uděláme "raneček". Dobře stiskneme a uzavřeme, aby náplň nevytékala. Řidší povidla zahustíme strouhaným perníkem, hustější naředíme troškou rumu, můžeme přidat i trochu citronové kůry nebo i skořice.
Krok 5: Mísu remosky do 3/4 výšky potřeme rozpuštěným, ale vlahým tukem a naskládáme připravené buchty, spojem dolů. Po bocích je řádně mastíme , aby se při pečení neslepily. Pod utěrkou je necháme trochu vykynout, nemusí být vykynuté hodně, jelikož buchty budou ještě kynout v začátku pečení, než se dostatečně vyhřeje víko. Buchty potřeme vlahým tukem i na povrchu, přiklopíme víkem, zapneme a pečeme zhruba 35-38 minut. Tento čas je pouze orientační.
Krok 6: Povrch buchet je dobré po krátkém zapečení přikrýt kolečkem vystřiženého alobalu nebo papíru na pečení o stejném průměru jako je mísa, aby se buchty shora nepřipalovaly a přitom se středem dobře propekly. Jde využít i tzv. zbytkové teplo, kdy se remoska před koncem pečení vypne a nechá se ještě přiklopená cca 5-8 minut.
Krok 7: Po upečení sejmeme víko a mírně zchladlé buchty z mísy vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.
Zveřejněno 18. 6. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Povidlové buchty pečené v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nqv5
Moje poznámka
Povidlové buchty pečené v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nqv5
Nejnovější recepty
Kořeněné cukroví
Přidáno před 42 minutami
Vánoční stromečky
Přidáno před 2 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 3 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 5 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 6 hodinami
Roláda Alžírská káva (světlá)
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 1 hodinou
Masové koule v kari omáčce
ricci před 2 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 2 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 3 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 16 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 17 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 17 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 18 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 18 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 19 hodinami
Tématické fráze:
kynuté buchty v remosce,
buchty pečené v remosce,
pečeme v remosce recepty,
kynuté buchty z remosky,
pečené buchty,
povidlove buchty s remosky,
kynuté buchty v v remosce,
buchty z remosky,
pečene povidla,
pečení buchet v remosce,
pečení v remosce,
buchty do remosky,
domaci buchty z remosky,
povidlové buchty,
remoska buchty,
švestková povidla do buchet,
buchty v remosce,
remoska recepty,
kynuté buchty pečené v remosce,
pecene buchty remoska
Suroviny:
mouka polohrubá,
sůl,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
mléko,
žloutek,
droždí čerstvé,
kůra citronová,
povidla švestková,
máslo
Komentáře (5)