Suroviny pro 1
1-10
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 936 kJ / 2 853 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,42 g |
Tuky | 114,74 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 465 mg |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 390,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo a cukr utřít do hladka.
Krok 2: Přidat žloutky a utřít do pěny, až směs zesvětlá a dělá bubliny. Elektrický šlehač to zvládne asi za 15 minut.
Krok 3: Z bílků a špetky soli ušlehat tuhý sníh.
Krok 4: Do žloutkové směsi přidat po částech mouku s kypřicím práškem a sníh, lehce zapracovat obracením stěrkou a netřít.
Krok 5: Těsto dát na pekáček, třešně do něj zlehka vtlačit, péci na 180 stupňů asi 40 minut. Krájet až za studena.
Zveřejněno 18. 6. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bublanina X
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wDGr
Moje poznámka
Bublanina X
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wDGr
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 22 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Mrkvovo-čočková polévka
Přidáno 21. 10. 2025 12:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé v těstíčku
Sahula před 6 hodinami
Jablečná polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 11 hodinami
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 11 hodinami
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 12 hodinami
Šunkofleky II
Honza62 před 12 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 12 hodinami
Holandský řízek
Kristina1 před 12 hodinami
Srdíčka na smetaně
brtna před 16 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 16 hodinami
Tématické fráze:
univerzální bublanina,
jak utrit zloutky do peny
Suroviny:
máslo,
cukr,
vejce,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
sůl,
třešně
Komentáře (1)