Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trhané vepřové maso na pivu

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 448 kJ /
1 780 kcal
Bílkoviny221,96 g
Tuky43,74 g
Vláknina57,40 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 581 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy117,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a okmínujeme dle chuti. Krok 2: Oloupané cibule pokrájíme a osmažíme na sádle dosklovata. Poté přidáme připravené maso, které necháme na cibuli za občasného promíchání zatáhnout a osmažit. Po vysmažení tekutiny vmícháme k masu nasekaný česnek, který necháme rozvonět. Přidat můžeme i bylinky dle chuti. Poté zalijeme pivem a zvolna dusíme do úplného změknutí masa, za občasného promíchání, podlití dle potřeby. Maso dusíme tak dlouho, až se nám začne během míchání rozpadat na vlákna. Krok 3: Po částečném zchladnutí maso rozšťoucháme s výpekem nebo roztrháme vidličkami. Po úplném zchladnutí dochutíme dle vlastní chuti hořčicí, pokrájenou cibulí, případně dosolíme a opepříme. Cibuli můžeme použít klasickou, červenou nebo jarní. Krok 4: Trhané vepřové maso podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem, dozdobíme okurkou nebo feferonkou a pokud chceme, můžeme je dle chuti vmíchat přímo k trhanému masu. Krok 5: Trhané vepřové maso můžeme připravit i v troubě, kdy ochucené maso promícháme s cibulí a česnekem, podlijeme pivem, zaklopíme a pečeme na cca 180 °C do rozpadávaní masa na vlákna.

Zveřejněno 19. 6. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhané vepřové maso na pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pvxV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhané vepřové maso na pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pvxV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

recepty73: Trhané maso (pulled pork) se připravuje vcelku, zůstane tak šťavnaté, nekrájí se na kostky. Jak píšu, maso natrhám na vlákna a posekám na kratší. Ovařenou kůži nejím, vypečený kruponek si občas zobnu ;-)

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
trhané vepřové recept, trhané vepřové, trhané vepřové plecko, maso na pivu, trhaná vepřová plec, recept na trhané maso, trhané maso recept, jak připravit trhané maso, trhané vepřova plec, trhrané vepřové maso, trhaný vepřový, trhané maso, trhane maso v sádle, trhané maso na na černém pivu, trhany špízy, trhane pečené koleno, vepřová plec trhané maso, trhane plecko, pečené maso trhané, pečené trhané vepřové maso

Suroviny:
plec vepřová, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, kmín drcený, pivo světlé, cibule, hořčice plnotučná, okurky sterilované, feferonka sterilovaná, chléb

Přidat fotografie receptu