Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brynzové lečo

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 403 kJ /
1 291 kcal
Bílkoviny56,58 g
Tuky45,15 g
Vláknina44,64 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 1,45 g
Sůl3,50 g
Sacharidy147,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Paradajky sparíme vo vriacej vode, ošúpeme, pokrájame na drobno. Cibuľu pokrájame na prúžky a dáme na olej, kým sa dusí pokrájame na prúžky aj papriku. Krok 2: Pridáme papriku aj paradajky k cibuli, osolíme a dusíme do nami obľúbenej mäkkosti papriky. Kto chce, pridá trocha cukru. V hotovom pokrme rozpustíme bryndzu, prípadně syr. Pri solení postupujeme opatrne a myslíme na to, že bryndza býva dosť slaná!

Zveřejněno 6. 7. 2009

Poznámka autora magdalenka

Osobne nemám rada veľmi "mokré" lečo, preto je tam málo paradajok,ale mám rada veľmi "cibuľové", preto tento pomer surovín.

Budem rada, ak si táto obdoba klasického leča získa aj niekoho z Vás!

Podávame s cestovinami, ja obyčajne s haluškami, príp. aj so zemiakmi alebo s čerstvým chlebíkom.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzové lečo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wjW1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzové lečo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wjW1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:-p:yes::yes:

spagetka::yes:

Dnes jsme si moc pochutnali na tomto. Musela jsem provést malinké úpravy - neměla jsem brynzu, použila jsem nivu. Mírně jsem ještě připepřila, přidala špetičku tymiánu (k rajčatům a paprikám nám moc chutná) a v závěru se sýrem posypala i čerstvou bazalkou. Přílohou byl čerstvý chlebík pro ostatní, pro mě bez přílohy.
Každopádně moc díky za recept a příště koupím tu brynzu :-p:-p:-p:yes::yes:. Přidám fotky, když tak smáznu;-);-)

lečo miluju a doplněk s brynzou určitě uvařím ,fakt dobrý nápad, valim bulvy:-O.bodík:yes::yes:;-)

Tohle lečo si v sezoně rajčat vaříme často, podáváme také s těstovinami, jen ta brynza nás nikdy nenapadla...zkusíme ;-):yes:.

Martuška, som veľmi rada, ani mi nebudeš veriť, pretože ak som niekomu povedala, že mi chutí lečo s bryndzou, iba neveriacky krútil hlavou... Takto to robila jedna moja teta. Ale či to bol jej výmysel, alebo sa to robí aj inde, sa už nedozviem...

Magdalenko, přesně tak, také nemám ráda, když lečo "plave", ikdyž dnes mi rajčata zrovna pustila více šťávy, vůbec to ale nevadilo, ba naopak, rozpuštěná bryndza dala šťávičce báječný šmrnc, možná už jinak lečo připravovat nebudu, vajíčka nám v něm rozhodně nechyběla, přidala jsem navíc šunku a špetku pepře, rajčata jsem neloupala, šlupky nám nevadí :-). Za recept na báječné lečo posílám bodík :yes:

Tématické fráze:
lečo, leco recept, lečo recepty, recept-lečo, bryndza, recepty-leco, brynzové, bryndza s těstovinami, leco s haluskami, recept lečo s těstovinami, kuchařka lečo, brynzove recepty, recepty s brynzou, recepty se sýrem bryndza, co s brynzou, zapecena rajcata s testovinou brynzou, jak připravit brynzu s haluškami, leco s bryndzou, plnena cuketa s brynzou, jídlo - makky

Suroviny:
paprika čerstvá červená, cibule, rajče, olej, sůl, brynza

Přidat fotografie receptu