Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červený rybíz à la brusinky

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 125 kJ /
2 420 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy605,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu s octem svaříme, přisypeme čistý obraný rybíz a v octové lázni ho velmi krátce spaříme. Krok 2: Po spaření rybíz scedíme a nasypeme ho do cukerné lázně, kterou připravíme rozpuštěním (svařením) cukru, jedné až dvou rovných lžiček pektinu v decilitru vody, kde ho necháme na mírném ohni deset minut povařit. Pektinu nedáváme více, abychom neměli z rybízu džem. Směs musí po odkápnutí stranou, například na talířek, jen lehce želírovat. Krok 3: Zbytečně razantně rybíz nemícháme, abychom zachovali bobule celé. Po provaření plníme horkým rybízem čisté suché skleničky asi centimetr pod jejich okraj. Pak je pevně uzavřeme čistými, suchými víčky. Krok 4: Skleničky otočíme na cca pět minut dnem vzhůru (jako u marmelád) a sterilovat je už není nutné. Po vychladnutí uložíme v temnu a odebíráme dle potřeby. Krok 5: Pokud chceme, můžeme cukernou lázeň ochutit například skořicí, hřebíčkem nebo badyánem, ale nutné to není, a ne každému svědčí kořeněná chuť. Zkrátka, vše dle vlastní chuti. Krok 6: Rybíz à la brusinky používáme ke grilovanému nebo pečenému masu, jako "dip" k sýrům, nebo jako náhražku brusinek ke svíčkové.

Zveřejněno 20. 6. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červený rybíz à la brusinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BJkY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červený rybíz à la brusinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BJkY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
brusinky z červeného rybízu, náhražka brusinek k sýrům, červený rybíz brusinky, červený rybíz jako brusinky, naložený červený rybiz, bobule cerveny rybiz, recepty červený rybíz, recept na brusinky z červeného rybízu, zavařené brusinky s červeným rybízem, jablečný pektin recept, červený rybíz, brusinky z červeného rybízu recept, rybiz jako brusinky, červený rybíz a la brusinky je nutné ocet

Suroviny:
rybíz červený, voda, ocet, cukr krupice, voda,

Přidat fotografie receptu