Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kousky s majoránkou a šalvějí

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 368 kJ /
566 kcal
Bílkoviny113,90 g
Tuky6,66 g
Vláknina5,60 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 243 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy12,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí kousky omyjeme, pokud nejsou stejně velké, větší rozkrájíme. Česnek nasekáme nadrobno. Krok 2: Do kastrolu dáme kousky sádla, na ně hovězí kousky, posolíme, trochu opepříme a posypeme česnekem, majoránkou a šalvějí. Můžeme přidat i trochu tymiánu. Krok 3: Promícháme a zakryté dáme do trouby na 180 stupňů. Kontrolujeme každých 30 minut a podle potřeby podlijeme vodou - jen tak, aby byla do poloviny masa, nemělo by být celé ponořené, aby se nevařilo. Krok 4: Když je maso měkké, odkryjeme pokličku, teplotu zvýšíme na 200 stupňů a necháme vodu trochu vydusit. Maso zároveň chytne i trochu tmavší barvu. Krok 5: Podáváme s bramborami, jako příloha se hodí kysané zelí nebo sterilované okurky.

Zveřejněno 21. 6. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kousky s majoránkou a šalvějí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QpD9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kousky s majoránkou a šalvějí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QpD9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Vždy zažívám radost:-) když autoři rcp nepodrobují KOUSKY masa předem tepelné tortuře, obvykle navíc s poučením, že aby maso při dušení nepustilo šťávu...
Občas zažívám podiv:-O když autoři používají více než jednu bylinu ze stejné čeledi...

casino: Casino při vaření opravdu nemám čas zjišťovat, jestli bylinky, které se mi zdají k sobě, jsou ze stejné čeledi nebo ne...prostě je dávám podle pocitu nebo podle předchozí zkušenosti...a kdyby to nebylo dobré, tak sem ten recept nedám:-K

Jinak maso taky někdy nechávám na pánvičce zatáhnout, ale rozhodně to není kvůli tomu, aby nepouštělo šťávu, to mě nikdy ani nenapadlo :-D

Tématické fráze:
hovězí kousky recept, hovězí na šalvěji, recept hovězí maso kousky, hovezi kousky v troubě, recept z hovězích kousků

Suroviny:
maso hovězí, sádlo, česnek, majoránka, šalvěj, tymián, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu