Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kotleta v pikantní šťávě

Rebarbora nepatří jenom do koláče. Vyzkoušejte ji naslano v této zajímavé kombinaci s vepřovou kotletou a jablky. Slaná, sladká i kyselá chuť se v tomto receptu skvěle propojí a na doměkka podušeném mase si jistě pochutnáte.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 313 kJ /
1 748 kcal
Bílkoviny212,82 g
Tuky53,17 g
Vláknina20,69 g
Cholesterol 435 mg
Sodík 622 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy97,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu a ovoce očistíme, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme nadrobno a jablka s rebarborou nakrájíme na drobnější kousky. Krok 2: Kotletu očistíme, nakrájíme na 5 plátků a na okrajích nařízneme. Okořeníme solí, pepřem, potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. Krok 3: V kastrolu na rozehřátém másle s olejem maso prudce opečeme a vyndáme na talíř. Do výpeku dáme krátce orestovat cibuli s kmínem a paprikou. Poté přidáme jablka, rebarboru, promícháme a přidáme maso. Podlijeme vodou do poloviny masa a slabým varem dusíme doměkka. Krok 4: Měkké maso dáme bokem, šťávu lehce rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme med, prolisovaný česnek, podle potřeby dochutíme a 2 minuty provaříme. Krok 5: Podáváme s rýží, vhodné jsou i noky nebo těstoviny.

TIP: Deset rad na téma rebarbora

Zveřejněno 21. 6. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kotleta v pikantní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XzNg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kotleta v pikantní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XzNg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

kokronilla: Děkuji za pochvalný komentář,udělal mi radost:-8:-KPomalý hrnec je dobrá volba,také ráda používám:yes:V něm se jídlo nepřipálí a člověk nemusí hlídat hrnec na sporáku:-8S pohankou to bude také fajn:-8

Skvělé jídlo, vzhledem k ročnímu období jsem vynechala rebarboru, tudíž i med, ale i tak to bylo výborné, vařila jsem v pomalém hrnci. Jako příloha byla rýže, příště vyzkoušim s pohankou.

Vcera jsme to meli k veceri. Mohu potvrdit je to velmi dobre a urcite to budu delat znovu.

hazel: Velice jsi mě potěšila,moc děkuji:-8:-K

Tématické fráze:
vepřová kotleta recepty, recepty z vepřové kotlety, vepřová kotleta, vepřová kotleta, vepřová kotleta recept, vepřové kotlety, veprove kotlety recepty, naložená vepřová kotleta pikantní, kotleta na šťávě, vepřová kotleta s rýží, kotleta recept, vepřové kotlety recept, kotleta recepty, recepty z kotlety, kotlety recept, pikantní vepřové kotlety, kotlety recepty, kotlety na šťávě, recept na vepřové kotlety, vepřové kotlety na šťávě

Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti, cibule, jablko, rebarbora, česnek, olej, máslo, med, mouka hladká, hořčice, kmín celý, paprika sušená sladká, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu