Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí / krůtí plátky se žampiony, řapíkatým celerem a smetanou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 731 kJ /
1 609 kcal
Bílkoviny257,80 g
Tuky49,50 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 585 mg
Sodík 4,61 g
Sůl6,54 g
Sacharidy28,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme a nakrájíme na plátky tak, aby byly všechny stejné a přibližně stejně silné. Pórek nakrájíme na kolečka, řapíkatý celer na půlkolečka. Žampiony rozkrájíme na stejně velké kousky. Krok 2: Plátky masa z obou stran osolíme a z jedné strany posypeme mletým kmínem. Krok 3: Kastrol vymažeme olivovým olejem, na dno dáme pórek a řapíkatý celer. Na to položíme plátky masa, podlijeme vodou asi do poloviny výšky masa a dáme do trouby na cca 180 stupňů. Krok 4: Kontrolujeme každých cca 30 minut, podle potřeby podlijeme vodou. Krok 5: Když je maso měkké, přidáme žampiony a zalijeme smetanou. Krok 6: Vrátíme do trouby a necháme dusit, než jsou žampiony měkké. Krok 7: Podáváme s rýží, kuskusem, bramborami...

Zveřejněno 27. 6. 2018

Poznámka autorky Johanka128

Smetana se dá samozřejmě použít i klasická na vaření.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí / krůtí plátky se žampiony, řapíkatým celerem a smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8vG3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí / krůtí plátky se žampiony, řapíkatým celerem a smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8vG3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
krůtí plátky na žampionech, zampiony s rapikatym celerem, krůtí plátky dušené se smetanou, kuřeci prsa rapikaty celer zampiony, pečené kuře se žampiony a řapíkatý celer, kureci maso se zampiony a s řapíkatým celerem, krutí plátek na na žampionech do trouby, kuře s řapíkatým celerem a žamoiony, krůtí plátek dušený na žampionech, kuřecí maso s řapíkatým celerem a žampiony, krůtí s řapíkatým, kruti platek se smetanou

Suroviny:
prsa kuřecí, maso krůtí, pórek, celer řapíkatý, žampióny, olej olivový, sůl, kmín mletý, smetana ovesná

Přidat fotografie receptu