Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 853 kJ / 1 877 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,80 g |
Tuky | 74,18 g |
Vláknina | 10,45 g |
Cholesterol | 56 mg |
Sodík | 7,70 g |
Sůl | 19,20 g |
Sacharidy | 253,28 g |
Postup přípravy
Zároveň pokrájíme špek na velice drobné kostičky a na suché, nepřilnavé pánvi ho lehce osmažíme – jen tak, aby vypustil tuk a pak směs necháme chládnout. Krok 3: K odleželému těstu přidáme ještě otruby, kmín, špek i se vším voňavým sádlem, které se z něj na pánvi uvolnilo, sůl a na ni po částech další vodu. Vše spolu dobře promícháme, pak mísu s těstem zakryjeme a necháme kynout. Těsto je už částečně fermentováno, většinou mu pak stačí necelá hodinka. Krok 4: Vykynuté těsto vyškrábneme na pomoučněný stůl, popřekládáme a necháme 5-10 minut ležet. Pak stěrkou rozkrájíme na 8 stejných dílů a z každého uděláme bulku, kterou vyválíme do podlouhlého dalamánku.
Všechny dalamánky dáme kynout na plech s pečící fólií a i s plechem je uzavřeme do velkého igelitového pytle nakynout. Krok 5: Vykynuté dalamánky nařízneme, postříkáme vodou, posypeme hrubou solí, můžeme i celým kmínem a upečeme ve vyhřáté troubě (230 °C/20-25 minut).
Zveřejněno 29. 6. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špekové dalamánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/loZg
Moje poznámka
Špekové dalamánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/loZg
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 18 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 19 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 22 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 22 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 22 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Petr Štěpánek preferuje chlapské vaření: Používám koření, které by normální člověk nepozřel, směje se herec
Brokolicové gnocchi si zamilujete: Příprava je snadná, chuť luxusní, s malým trikem je navíc budete mít jako z restaurace
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečení na CRISP talíři v multifunkční troubě
Neregistrovaný před 8 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Neregistrovaný před 9 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Neregistrovaný před 11 minutami
Tvarohový koláč sněhem zdobený (Rákocziho řezy)
Neregistrovaný před 13 minutami
Rychlá kakaová buchta
Pechova.veronika84 před 18 minutami
Buchty
Neregistrovaný před 20 minutami
Zázvorový sirup pro posílení imunity při nachlazení
Neregistrovaný před 21 minutami
Těstoviny s nivovo-smetanovou omáčkou a kuřecím masem
Neregistrovaný před 22 minutami
Šunka z vepřového kolene
Neregistrovaný před 25 minutami
Žemlovka naslano
Neregistrovaný před 26 minutami
Tématické fráze:
dalamánky recept,
co se špekem recepty,
spekove bulky,
pivní dalamánky se špekem,
rychlé dalamanky,
recept na dalamánky
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
voda,
mouka chlebová pšeničná,
špek uzený,
otruby pšeničné,
kmín drcený,
sůl
Komentáře (8)