Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky se zelím a uzeným masem

Bramborové halušky s uzeným masem a zelím jsou slovenská klasika, která zde dávno zdomácněla. Je to jídlo dobré, výživné a snadné na přípravu, kterou zvládne i naprostý začátečník.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dominik22 Dominik22

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 568 kJ /
1 809 kcal
Bílkoviny114,31 g
Tuky25,43 g
Vláknina22,70 g
Cholesterol 487 mg
Sodík 3,15 g
Sůl7,21 g
Sacharidy270,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Krok 2: Dále k bramborám přidáme vejce, polohrubou mouku a sůl. Vše pořádně promícháme. Těsto by mělo být husté. Krok 3: Dáme vařit osolenou vodu. Až voda začne vařit, začneme dělat přes síto halušky - dáme těsto do sítka a propasírujeme vařečkou. Až halušky vyplavou, můžeme vyndavat. Krok 4: Nakrájíme cibuli na kostičky. Do kastrolu dáme pár kapek oleje. Přidáme cibuli a smažíme až zesklovatí. Krok 5: Pak přidáme uzené maso. Až se uzené maso trošičku orestuje, přidáme kysané zelí a zalijeme vodou. Dochutíme solí a kmínem a necháme dusit. Krok 6: Až budou uvařené halušky a podušené zelí, vše promícháme ve velké míse a můžeme podávat.

TIP: Jak udělat halušky - oblíbené recepty

Zveřejněno 3. 7. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky se zelím a uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xzg5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky se zelím a uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xzg5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Halušky jsem dělala stejně jen místo uzeného, anglickou slaninu. Zelí nepodlévám vodou jen dusím s vodou ze zelí. Byly moc dobré..foto přidáno.

Do halušiek nedávam vajce, a kapustu v žiadnom prípade nepodlievam vodou. Jednoducho dávam kapustu tak, ako ju vyberiem zo suda, teda aj so šťavou, ktorá sa v nej zachytí. Kapustu netreba dusiť dlho, takže to bohato stačí. Musím povedať, že bežne nedávam údené mäso, ale slaninu, do halušiek patrí slanina. :-D Teraz som urobila výnimku, v podstate kvôli fotke, ale slanina je slanina. ;-)

Tématické fráze:
halušky se zelím a uzeným masem, halušky se zelím a uzeným, halušky s kyselým zelím a uzeným masem, halušky se zelím, halusky s uzenym a kyselim zelim, bramborové halušky se zelím a uzeným masem, halušky recept, recepty na halušky ze zelím a uzeným, halušky s uzeným masem, top recepty halusky se zelim a uzeným masem, halušky s kyselím zelí a uzeným masem, těsto na halušky z brambor, recept na halušky s uzenym, halušky s uzeným masem a kyselim zelim recept, recept na halušky se zelím a masem, masem, tecepty - hakušky se zelím a s uzenym masem, halusky s polohrube mouky, halušky s uzeným, recept na kapusne halušky

Suroviny:
brambory, mouka polohrubá, vejce, sůl, zelí kysané, cibule, maso uzené, kmín celý, sůl, olej, voda

Přidat fotografie receptu