Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsa na medu, s tzatziki omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

chillator chillator

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 620 kJ /
3 733 kcal
Bílkoviny413,87 g
Tuky95,42 g
Vláknina101,00 g
Cholesterol 1,01 g
Sodík 1,26 g
Sůl2,71 g
Sacharidy286,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokud děláte kaši či šťouchané brambory, nakrájejte nejprve brambory a dejte je vařit v osolené vodě. Příprava zbytku je velmi rychlá, takže vám to krásně vyjde. Krok 2: Bokem dejte vařit dostatek vody.
Maso nenaklepávejte, nechte ho, jak je, jen ho mírně potřete solí. Máslo dejte roztát do hluboké pánve či rendlíku a na něm maso mírně osmahněte. Následně přidejte med a na něm maso restujte dalších několik minut.
Mezitím prolisujte 2-3 stroužky česneku a přidejte je k masu s medem. To pak zalijte horkou vodou, přikryjte pokličkou a nechte dusit. Čas od času je obraťte.
Vymačkejte šťávu z citronu a podle chuti ji přidejte k masu společně se špetkou či dvěma soli. Krok 3: Okurku oloupejte a nastrouhejte. Následně vezměte čistou misku, dostatečně velkou, aby se tam dala smíchat s jogurtem, koprem a česnekem. Než do ní okurku vložíte, vymačkejte z ní tolik vody, kolik jen jde. Můžete to udělat buď tak, že strouhanou okurku naberete do dlaní a zkrátka vymačkáte vodu skrz prsty, nebo ji zabalíte do čisté utěrky a vymačkáte vodu skrz ni.
V misce ji smíchejte s dostatečným množstvím řeckého jogurtu a nasekaného kopru (řecký jogurt se zpravidla prodává v litrových kyblících, takže tam je to snadné, kopru vezměte snítku až tři, podle chuti) a se zbytkem vylisovaného česneku. Směs mírně osolte a opepřete, přidejte pár kapek citronu a olivového oleje, dobře zamíchejte a podle chuti ještě dochuťte solí a pepřem. Tzatziki by měly být poměrně tuhé. Tzatziki zatím vložte do lednice. Krok 4: Zkontrolujte a obraťte maso. Část vody by měla být vypařená a měla by vzniknout hustší hnědá, až zlatavá omáčka. Než maso sundáte z ohně, připravte přílohu - brambory, kaši, rozpečený chléb či bagetku. Krok 5: Nakonec maso vyndejte na mělčí talíře, mírně zalijte medovou šťávou, přidejte přílohu a dvě až tři lžíce tzatziki na každý talíř. Tzatziki ozdobte mátou, a pokud máte kaši či šťouchané brambory, můžete je zasypat jarní cibulkou.

Zveřejněno 3. 7. 2018

Poznámka autorky chillator

Tip na závěr: Šťávu z okurky nevyhazujte. Dá se pít samotná, případně do ní můžete dát pár kapek citronu. Můžete ji také smíchat se sodovkou a mít limonádu, nebo ji přidat k rybízovému či pomerančovému džusu a udělat chutný osvěžující drink na letní večery.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa na medu, s tzatziki omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YAjM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa na medu, s tzatziki omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YAjM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kureci prsa na medu, thatziky, thatziky recept, kuřecíprsa a na medu, kuřecí prasa na medu, kuřecí prsa s medem, kuřecí prsa na medu a jogurtů, kuřecí prsní na v medu, kuřecí prsní řízky recepty, recept na tzatziki s kuřecím, kure na medu s thatziky

Suroviny:
prsa kuřecí, med, citron, máslo, česnek, okurka salátová, jogurt řecký, olej olivový, kopr, máta, pepř, sůl, voda, cibulka jarní,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu