Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečná povidla v troubě

Urodilo se vám letos hodně jablek? Připravte z nich povidla a máte vystaráno na celou zimu. Povidla můžete použít jako sladkou pomazánku na pečivo, palačinky nebo jako náplň do koláčů, buchet či knedlíků.

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ludmila B Ludmila B

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 120 min

180 min (60 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 924 kJ /
3 567 kcal
Bílkoviny10,08 g
Tuky48,93 g
Vláknina58,38 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy742,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Jablka umyjeme, oloupeme, vykrojíme jádřince a pokrájíme na menší kousky. Dáme do pekáčku, přidáme cukr, rozinky, asi 300 ml vody, promícháme a navrch dáme kousky másla a šťávu z citronu. Krok 3: Pekáček dáme do trouby a přikryté pokličkou pečeme asi 30 minut. Krok 4: Po upečení rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme skořici a vanilkové cukry, promícháme a přikryté pokličkou dáme opět do trouby. Pečeme 30 minut, promícháme a znovu pečeme 30 minut. Krok 5: Nakonec odstraníme pokličku a necháme péct bez ní na požadovanou hustotu povidel. Krok 6: Plníme do čistých suchých skleniček. Hrdla dočista otřeme a zavíčkujeme čistými víčky. Sterilujeme při 80 °C 20-30 minut.

TIP: Jak zpracovat jablka

Zveřejněno 3. 7. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná povidla v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZBkw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná povidla v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZBkw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Máslo? To slyším u povidel prvně :-)

srettka: ... myslím, že v tom receptu je proto, aby se nepřipalovalo, tím, že se téměř nemíchá a probíhá skrytý var, já jsem dělala v titanové pánvy i přes to jsem jej tam dala...., ale chuťově je to celá opravdu tak dobré , že se to dá jíst i samotné ne jen nápň koláčů , buchet atd. Jsme docela mlsná, ale tohle je opravdu moc moc dobré. Foto mám, jen jsme jej ještě nestahla z foťáku , dodám.

Tématické fráze:
jablečná povidla pečená v troubě, pečená jablečná povidla, jablková povidla v troubě, janlečná povidla v troubě, jablková povidla pečená v troubě, jablečná povidla, jablečná povidla pečené, jablečná povidla pecena, jabková povidla v troubě, pecene jablecne povidla, jalečná povidla v troubě, povidla v troube, recept na jablecna povidla pečená v troubě, jablečná povidla recept, jablecna povidla priprava, jblečná povidla v troubě, pečená jablečná ppovidla, povidla jablecna, pečená povidla z jablek, jablačná povidla v troubě

Suroviny:
jablko, cukr, skořice mletá, šťáva citronová, cukr vanilkový, rozinky, máslo

Přidat fotografie receptu