Moje krupicová kaše
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 561 kJ / 612 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,07 g |
Tuky | 16,30 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 56 mg |
Sodík | 201 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 92,38 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Doplnila jsem o foto zmíněného ovomaltine
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 11. 2019 14:58
Nejlepší krupicajda - akorátní hustota.
12. 5. 2018 19:19
Před osmnácti lety, když se mi narodil syn, jsme dostaly v porodnici k večeři sladkou rýžovou kaši sypanou kakaem. Celé oddělení vracelo plné netknuté talíře. Ta chuť byla příšerná, dodnes si to pamatuju . V té kaši totiž chyběla sůl
12. 5. 2018 11:28
Víte docela mě překvapilo jak se sůl v krupicové kašičce stala takovým tématem.. jedno dodám já to s tou solí vyzkouším... u mě to je jen otázka , že jsem to doma tak neviděla..., ale špatné to být nemusí ...vím, že nebude slaná
11. 5. 2018 22:19
Přeqapilo mě, že postup který před M.J.S. praktikovala i M.D.R. vzdudil ještě takřka po dvou staletích takovou, do jisté míry negativní, pozornost...
Přitom by stačilo nechat myšičku uvařit kašičku jak jste zvyklí, pak do části přimíchat špetku soli a naslepo ochutnat oba vzorky... Rozdíl byste mohli poznat na patře, pokud ho tedy nemáte přímo nerezové, že
Podotýkám, že osolená kaše NENÍ slaná! Té soli je tam právě jen tolik, že chuťově je to takové, takové..., no jak by řekli dálněvýchodní národové: UMAMI
Přitom by stačilo nechat myšičku uvařit kašičku jak jste zvyklí, pak do části přimíchat špetku soli a naslepo ochutnat oba vzorky... Rozdíl byste mohli poznat na patře, pokud ho tedy nemáte přímo nerezové, že
Podotýkám, že osolená kaše NENÍ slaná! Té soli je tam právě jen tolik, že chuťově je to takové, takové..., no jak by řekli dálněvýchodní národové: UMAMI
11. 5. 2018 13:24
magdalenka: Přesně tak, říkáme doma, že tomu dáváme zadní chuť špetku soli dávám do každého pečení i těsta, aby chuťová mozaika byla naplněná a pusa spokojená
11. 5. 2018 07:40
samozrejme, inak chutí sladká kaša (krupičná, kukuričná, ryžová, kysnuté cesto, ale aj puding atď.) so soľou a inak bez soli. Stačí vyskúšať - bez soli tam "niečo" chýba, chuť nie je "plná".
Pre zaujímavosť - raz som pozerala dokument o výrobe karamelových cukríkov "štolverky" (Figaro). V surovinách bola aj soľ. Samozrejme, cukríky slané nie sú.
Pre zaujímavosť - raz som pozerala dokument o výrobe karamelových cukríkov "štolverky" (Figaro). V surovinách bola aj soľ. Samozrejme, cukríky slané nie sú.
10. 5. 2018 20:53
Kynuté těsto bez špetky soli je jalové. U nás doma se nedávala sůl do třených ani piškotových těst, ale do kynutého VŽDY. Do krupicové kaše taky vždy, sůl do sladkých kaší dávala už Sandtnerka Stejně jako těstoviny vařené bez soli jsou jalové - nemají žádnou chuť. Jsou potraviny, ke kterým je přidání špetky soli nezbytností.
10. 5. 2018 20:15
casino: Nie, do nijakého sladkého cesta nedávam ani štipku soli. U nás sa to proste nerobilo a nerobí.
10. 5. 2018 12:34
casino: Do kynutého těsta špetku soli přidávám, stejně tak do piškotu - dělám ho totiž tzv. obráceným postupem: ušlehám bílky s cukrem, pak přidám žloutky a nakonec vmíchám mouku. No a do bílků dávám špetičku soli, aby se dobře ušlehaly.
Linecké se solí si nedovedu představit.
Linecké se solí si nedovedu představit.
10. 5. 2018 12:11
casino: buchty, vdolky, koláče, koblihy ano, linecké, dorty, piškotové pláty ne..
10. 5. 2018 11:49
casino: jak kdy, ale ja osobne nevidim absolutne zadny rozdil, kdyz pridam ci nepridam :) ale ja malo solim, verim tomu, ze ti, kdo soli normalne nebo hodne rozdil poznaji :) A ryží při vaření nesolím kvuli malé a taky nevidim zadný rozdíl (samozrejme, pokud ji nejím samotnou).
10. 5. 2018 11:42
Ludmila B:
Nevědomost prý hříchu nečiní...
No, prozatím se zeptám asi takto: když pečete SLADKÉ pečivo např. buchty, vdolky, koláče, koblihy, linecké, dorty, piškotové pláty atd. atd., také do těsta nedáváte sůl
Nevědomost prý hříchu nečiní...
No, prozatím se zeptám asi takto: když pečete SLADKÉ pečivo např. buchty, vdolky, koláče, koblihy, linecké, dorty, piškotové pláty atd. atd., také do těsta nedáváte sůl
10. 5. 2018 11:02
Taky přihodím názor . Dávám špetku soli i trochu cukru hned do vaření.
10. 5. 2018 10:19
Jdu se svou troškou do mlýna..já třeba při vaření nedávám cukr a trošku soli přidávám do kaše odjakživa a chutná mi to. Mám ráda ten jemný slaný kontrast se skořicí, cukrem a máslem. I moje babička jí tam dávala. Ta přidávala i žloutek, do čehož už zase ale nejdu já
10. 5. 2018 10:06
Frantiska: Taky nedávám cukr, maximálně trochu na povrch se skořicí, může být i vanilkový cukr, ale nejraději mám kaši s čokoládou, to potom žádný cukr nepotřebujete.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno před 4 hodinami
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno před 4 hodinami
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Rajčatový chleba
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Lilek tří barev
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Kuřecí marinovaná plněná prsa
Přidáno 7. 6. 2024 07:02
Právě bylo uvařeno:
Pomalu pečená stehna s lepenicí
Jan Nemec uvařila před 14 minutami
Koka sušenky
MarieP uvařila před 32 minutami
Kynutý tvarohový závin
MarieP uvařila před 33 minutami
Jablkový perník
MarieP uvařila před 34 minutami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
HanaVl uvařila před 58 minutami
Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý
Tynaja uvařila před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Valinell uvařila před 1 hodinou
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
Moanka uvařila před 1 hodinou
Rychlá kulajda
Paulika uvařila před 1 hodinou
Pomalu pečená srnčí pochoutka
evanesa uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Špičkový šéfkuchař Marek Raditsch miluje vnitřnosti a nám prozradil recept na vepřová líčka po kantonsku s omáčkou pěti vůní
Jak na to, aby se v krupičné kaši netvořily žmolky. Vyzkoušejte jednoduché triky a kaše bude krásně hladká
10 skromných jídel: Jak na nejlepší halušky, česnečku i krupicovou kaši
Další recepty
Tématické fráze: jak se vaří krupicová kaše krupicová kaše recept jak uvařit krupicovou kaši jak udělat krupicovou kaši jak se vaří krupičná kaše krupicova kaše krupicová kaše z litru mléka krupicova kase ze sunaru krupičná kaše recept recept na krupici krupicova kase pomer krupicová kaše z 1/2 litru vaříme krupici krupičná kaše recept krupicova kase krupicová kaše z hrubé krupice nejlepsi krupicová kaše jak odmerit krupici bez vahy krupicova ksse postup krupicna kase postup
Suroviny: cukr krupice, mléko, krupice, máslo, kakao
Moje krupicová kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3q44
38 názorů