Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Džem z červeného rybízu, borůvek a rynglí

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 37 min Doba tepelné úpravy: 3 min 15-20 min

40 min (37 min příprava + 3 min tepelná úprava, 15-20 min)

Suroviny pro 1 dávka

6 menších skleniček

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 457 kJ /
1 782 kcal
Bílkoviny7,60 g
Tuky2,40 g
Vláknina39,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 32 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy413,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybíz otrháme od stonků, propláchneme na sítku. Totéž uděláme s borůvkami. Ryngle přepůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky. Krok 2: Odvážené ovoce dáme do hrnce a rozmixujeme tyčovým mixérem. Krok 3: Sáček Gelfixu nasypeme do misky, přidáme 2 lžíce cukru, promícháme a vložíme do rozmixovaného ovoce. Provaříme 1 minutu. Krok 4: Pak přidáme zbylý cukr a vaříme ještě 2 minuty. Z ovocné směsi lžící odebereme pěnu, která varem vznikne. Krok 5: Horký džem naléváme do čistých skleniček, otřeme hrdlo, zašroubujeme a otočíme na cca 15 minut na víčka. Pak otočíme zpět a necháme vychladnout.

TIP: Jak na to, aby se džem nekazil

Zveřejněno 12. 7. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Džem z červeného rybízu, borůvek a rynglí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xEQq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Džem z červeného rybízu, borůvek a rynglí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xEQq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:yes: to může být dobra kombice <3, ale nemám borůvky ;-(

Irule: Já jsem koupila ;-)

No, aranžování, fotografování a opisování z Gelfixu vám jde dobře, že ;-)

Tématické fráze:
marmelada z ryngli, marmelada s boruvek top recept, ryngle marmelada, marmeláda z rynglí recept, džem z rynglí, marmeláda červený rybíz borůvky, ryngle a angrešt - džem, marmeláda rybíz a borůvky, marmeláda z červeného rybízu recept, ryngle recepty, ryngle recepty džem, recept na marmeladu z ryngli, marmeláda z rynglí/recept

Suroviny:
rybíz červený, borůvky, cukr krupice, gelfix

Přidat fotografie receptu