Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkový koláč s drobenkou

Máte přebytek švestek či jiného ovoce? Připravte si tento rychlý koláč s drobenkou. Je bez kynutí a příprava tak zabere jen chvíli. Do drobenky můžete přidat skořici, celý koláč krásně ovoní.

Hodnocení receptu je 4,3 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lucisan lucisan

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 213 kJ /
3 397 kcal
Bílkoviny55,65 g
Tuky114,05 g
Vláknina11,88 g
Cholesterol 376 mg
Sodík 330 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy531,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve větší míse nejprve rozšleháme vejce s cukrem. Jakmile se vytvoří nadýchaná pěna, přidáme sáček vanilkového pudinku a důkladně metličkou promícháme. Krok 2: Poté přidáme olej a po částech přisypáváme prosátou mouku s práškem do pečiva. Přiléváme postupně mléko. Krok 3: Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem. Poklademe omytými rozpůlenými švestkami. Včas zapneme troubu a necháme ji nahřát na 180 °C. Krok 4: Drobenku si připravíme smícháním mouky, cukru a másla. Vytvoří se malé hrudky. Posypeme drobenkou švestky. Krok 5: Koláč pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut. Dobrou chuť.

TIP: Nejlepší koláče se švestkami

Zveřejněno 14. 7. 2018

Poznámka autorky lucisan

Do drobenky je dobré taky přidat špetku mleté skořice, která celý koláč nádherně ovoní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč s drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NmPp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč s drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NmPp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Právě vytažený z trouby,na menším plechu - to lze vydedukovat z gramáže mouky.
Děkuji za recept - foto přidáno.

Výborný koláč i s tipem na skořicivou drobenku

Tak vam moc dekuji za spamy, ale uz by to, myslim, stacilo ;-)

tejaja:
"...taková jsem Já, matinko..." /rozchechtaný obrázek/

:-Kcasino: vy mě vážně bavíte:-D:-D Skoro pokaždé, když otvírám TOPky, hledám, na kom či na čem si pan casino brousí svůj nevídaný intelekt
No, o tomto receptu snad řeč nebyla. Jen jsem se neubránila pokušení zevšeobecnit některé děje poslední doby. Proto také neuvádím svoje recepty, co kdybych je nedokázala napsat tak, aby každý, jak Vy říkáte, tydýt......../rozchechtaný obrázek/...

casino: No, viete, ono kazdy nie je taky dokonaly ako vy. Su aj ludia, ktorym pisanie tak bezchybne neide. To ovsem neznizuje ich hodnotu a nie nie je nutne ich atakovat.

No, rcp má být napsán tak, aby podle něj i tydýt dokázal připravit poživatelnou krmi bez toho, že by studoval jakési komentáře
***
"naštvané obrázky"
asi se jedná o emotikony, že :-K

:-Knaprosto souhlasím s tejajou. Mám v oblibě pročítat recepty na různých webech, ale skoro nikde nejsou uvedeny rozměry pekáče. Myslím ale, že není problém odvodit velikost plechu podle množství použité tekutiny a mouky. Tedy pro toho, kdo alespoň někdy peče. Najednou se strašně volá po velikosti, buchta se vybere podle obrázku, ale už se nečtou komentáře, které hodně napomohou při ev. nejasnosti nebo nezkušenosti kuchařky a v závěru se recept ztrhá, protože se výrobek nepovedl. Nejvíc problémů mají nové nicky. Staré, když náhodou něco neví, reagují pokorně a nepoužívají hned naštvané obrázky

tejaja: V tomhle ti musím oponovat,taky mám radši,když dopředu vím,jak velký plech použít.Já si totiž mažu plech a sypu zároveň s přípravou těsta.Když třeba šlehám ve šlehači bílky,tak připravuju plech

Joana: A co by vam to pomohlo? Ak by ste nemali doma dany rozmer, tak si pojdete kupit novy plech? Niekto ma rad vyssie, niekto nizsie kolace. Uvidite, kolko mate cesta a yberiete zo svojich plechov ten vhodny pre vas. ;-)

Opět zde není rozměr plechu, na kterém se koláč má péct. Je to velký problém to tam vždycky napsat? :-//

Včera večer jsem dostal chuť na něco sladkého, tak jsem se rozhodl poprvé upéct nějakou tu "buchtu". Na netu jsem našel tento recept, zhodnotil jsem ho jako jednoduchý a šel do toho. Těsto umícháno, švestky umyty a odpeckovány a drobenka v misce. Vymazal a vysypal jsem plech (čím ho vysypat jsem se zeptal maminky po telefonu - pro začátečníky nejasné zadání :-) ) a zapnul troubu. V okamžiku, kdy jsem vyškrábal těsto z mísy na plech, jsem pochopil, že je něco špatně - těsta bylo na náš "klasický" plech nějak málo.... Honem jsem namíchal ještě jednu dávku a hurá s tím vším do trouby. Po 25 minutách pečení se na mne smál krásný výtvor - prvotina. Dnes jsme ho v práci skolegy společně posnídali a žádné reklamace jsem nezaregistroval :)
Pro lajky jako já pár úskalí, ale nakonec to dobře dopadlo...
Děkuji za recept

Tématické fráze:
švestkový koláč s drobenkou, švestkový koláč, nekynutý švestkový koláč s drobenkou, nekynutý koláč se švestkami a drobenkou, švestkový drobenkovy koláč, drobenkový koláč, sveskovy kolac s drobenkou, obrácený drobenkový koláč šveskový, posypka na koláče, obracený drobenkový švestkový koláč, švestkový kolác s drobenka, obrácený drobenkový koláč, čím vysypat plech, svestkovy koláč s s drobenkou, něco sladkého se švestkama, jak upéct švestkový koláč, jak upect šveskovi koláč, drobenkový obrácený švestkový koláč, šveskový koláče, sveskovy koláč s tvarohem a drobenkou

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, pudink vanilkový, kypřící prášek do pečiva, olej, mléko, vejce, švestky, mouka polohrubá, cukr krupice, máslo

Přidat fotografie receptu