Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brněnská pikantní polévka samotáře Rermora

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

cekrops cekrops

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 255 kJ /
300 kcal
Bílkoviny9,61 g
Tuky1,01 g
Vláknina21,03 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 189 mg
Sůl0,37 g
Sacharidy55,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Obrané kosti dáme na cca 30 minut vařit. Kroupy několikrát propláchneme v horké vodě a dáme taktéž vařit.
Po 30 minutách vývar přecedíme a kosti již dále nepoužíváme. Kroupy po uvaření propláchneme a dáme stranou. Krok 2: Do vzniklého vývaru z kostí dáme cibuli, česnek, celer, mrkev, petržel + nať, pórek a koření (vložené do nerezového vajíčka pro sypaný čaj) + čili směs. Ještě nesolíme ! Necháme všechnu zeleninu povařit do měkka.
Poté vývar opět zcedíme. Mrkev, brambory, petržel a trošku celeru nakrájíme na kostičky a dáme na chvíli stranou.
Vše ostatní vyhodíme. Krok 3: Následně ve vývaru zavaříme cca 12 minut kupované knedlíčky.
Potom přidáme uvařené a propláchnuté kroupy + zbytek obraného masa .
Ještě asi 5 minut povaříme a případně dosolíme. Krok 4: Jíme nejlépe po... „flámu“ nebo po dobré vepřové „chálce“ !

Zveřejněno 19. 7. 2018

Poznámka autora cekrops

PS: můžeme ještě přidat rozkvedlané vajíčko.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brněnská pikantní polévka samotáře Rermora

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NmZp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brněnská pikantní polévka samotáře Rermora

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NmZp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
pikantní polevky, pikantni polevka, brnenska polevka, pikantní kroupy

Suroviny:
kosti uzené, cibule, česnek, pórek, mrkev, petržel, koření, celer, brambory, kroupy, maso z kostí, chilli paprika čerstvá, knedlíčky játrové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu