Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestky ve vlastní šťávě, bez cukru

Urodilo se vám hodně švestek? Připravte z nich výbornou zavařeninu, bez špetky cukru, pouze ve vlastní šťávě. Můžete si tak i v hluboké zimě připomenout chuť léta a upéct výtečný švestkový koláč.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ludmila B Ludmila B

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Švestky vyloupeme a narovnáme do sklenic. Krok 2: Zavíčkujeme a sterilujeme při 85 °C zhruba 20 minut. Samy pustí šťávu. Výborné jsou na koláč nebo třeba do nákypu. . Krok 3: Zavařované švestky jsou výborné na koláč, nebo třeba do nákypu. Obdobně se dá zpracovat i jiné ovoce.

TIP: Nejčastější chyby při zavařování

Zveřejněno 1. 8. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestky ve vlastní šťávě, bez cukru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zjPY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestky ve vlastní šťávě, bez cukru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zjPY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

hospodyne: Mně se minulý rok zkazili skoro všechny! :-// Proto , jsem letos dala jen do mrazáku !

Sapic11: taky se mi občas stane, že sklenice nechytne, to zjistíte po zchladnutí poklepem, zní "dutě". Vody dávám cca do dvou třetin sklenic. Pokud podle poklepu něco nechytlo, přejíždím pak jednotlivě v MW troubě - znovu zamáčknu víčko a 4-5 minut projedu na plný výkon mikrovlnky - ve sklenici musí nahoru stoupat bublinky. Raději dávám švestky do šroubovacích sklenic - nedotáhnu úplně, až po "vlnění" s pomocí utěrky - horké. Tak to dělám u čehokoliv, co nechytne - pokud tam není tuk. U okurek, kompotů...

Dobry den,recept se zdal super,ale ted mi sklenice syci,vicko se nechytlo,ani kdyz jsem 2.varku po vyndani otocila vickem dolu. Otacite pak sklenice i vy? Sterilujete v hrnci? Jak vysoko davate vodu? Predem dekuji moc za odpoved :-)

Sapic11: musíte mít dokonale čistá víčka i kraj sklenice. Já je po otření mokrým hadříkem ještě otírám lihem - slivovice, vodka, co máte doma. Málokdy víčko nechytí- spíš, když přehlídnu nepravidelnost na sklenici. Sklenice se také NEMAJÍ obracet víčkem dolů, je to milionkrát nesmyslně tradovaný zvyk. Ale všude se o něm píše, i ve všech návodech k použití u želírovacích přípravků. Když sklenici otočíte, tím snadněji se dostane pod víčko obsah a víčko nedrží nebo drží špatně.

Děkuji za radu , určitě zkusím. Tento "recept" mi dla soused, a protože máme doma diabetika tak se snažím moc nesladit. Takže sůl vyzkouším, budu dneska pokračovat v zaváření i když v těhle vedlech je to teda fakt náročné.

Do ovoce je dobré přidat špetičku soli - zvýrazní sladkost ovoce. ;-)

Tématické fráze:
švestky ve vlastní šťávě, zavařené švestky bez cukru, jak zpracovat švestky, švestky v soli, zavařené švestky ve vlastní šťávě, švestky kompot bez bez cukru, kdyz nedrzi vicka od kompotu, v mikrovlnce zavařené švestky ve vlastní šťávě, zavařené švestky se solí, švestky recepty, jak spracovat švestky, zpracování švestek ve vlastní šťávě, švestky zavařené bez nálevu, švestky ve vladznoí šťávě, svesstky bez cukru, švestky ve vlastní š´távě, švestky zavařené v soli, jak zpracovat zaverene svestky, jak spracovat švestka s mrazaku, je ve šveskach cukru

Suroviny:
švestky

Přidat fotografie receptu