Postup přípravy
Krok 1: Rajčata omyjeme a rozkrájíme na menší kousky. Cibuli pokrájíme, zpěníme na oleji a vložíme rajčata. Osolíme, přidáme koření, skořici, hřebíček, celý pepř, nové koření a rozdusíme do měkka.
Krok 2: Na másle uděláme trochu jíšky a necháme vychladnout. Do jíšky pak propasírujeme rajčatovou směs, promícháme, podlijeme trochou vývaru nebo vody a provaříme. Nakonec omáčku dochutíme solí, cukrem, každý dle své chuti.
Krok 3: Podáváme s houskovým knedlíkem a hovězím vařeným masem.
Zveřejněno 2. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omáčka z čerstvých rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxXR
Moje poznámka
Omáčka z čerstvých rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxXR
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 2 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 3 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 4 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 4 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 4 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 4 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 5 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 5 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 5 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 6 hodinami
Tématické fráze:
recepty rajčata omacky,
rajčatová omáčka recept,
recepty z čerstvých rajčat,
recepty z rajčat,
omáčka zčerstvých rajčat
Suroviny:
rajče,
cibule,
olej,
sůl,
skořice,
koření hřebíček,
koření nové koření,
pepř celý,
máslo,
mouka hladká,
vývar
Komentáře (1)