Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 437 kJ / 582 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,26 g |
Tuky | 19,83 g |
Vláknina | 10,03 g |
Cholesterol | 471 mg |
Sodík | 682 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 34,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na marinádu smícháme dohromady a lehce pomačkáme, aby se chutě propojily mezi sebou a pustily trošku šťávy.
Do vzniklé marinády přidáme oloupané krevety, zbavené hlav i střívek a necháme minimálně půl hodiny marinovat (pokud v marinádě krevetky zůstanou déle, budou trochu křehčí). Krok 2: Na rozpálenou pánev přidáme trochu olivového oleje, který rozehřejeme a přidáme na něj nakrájený česnek, který necháme zpěnit. Jakmile česnek zavoní, přidáme krevetky i s marinádou, prohodíme a přikryjeme pokličkou na cca 2-3 minuty, je potřeba ztlumit plamen. Poté přidáme papriku, máslo a šťávu z půlky limetky a ještě 2-3 minutky dusíme. Jakmile krevetky dostanou barvu, můžeme je vypnout. Krok 3: Jako přílohu jsem zvolil směs divoké rýže, kernotta a pohanky. Tuto směs potom děláme stejně jako rýži s tím rozdílem, že divoká rýže oproti normální potřebuje trochu více vody a přidávám do ní i čtvrtku limetky, aby i tato směs byla trochu ozvláštněná.
Do vzniklé marinády přidáme oloupané krevety, zbavené hlav i střívek a necháme minimálně půl hodiny marinovat (pokud v marinádě krevetky zůstanou déle, budou trochu křehčí). Krok 2: Na rozpálenou pánev přidáme trochu olivového oleje, který rozehřejeme a přidáme na něj nakrájený česnek, který necháme zpěnit. Jakmile česnek zavoní, přidáme krevetky i s marinádou, prohodíme a přikryjeme pokličkou na cca 2-3 minuty, je potřeba ztlumit plamen. Poté přidáme papriku, máslo a šťávu z půlky limetky a ještě 2-3 minutky dusíme. Jakmile krevetky dostanou barvu, můžeme je vypnout. Krok 3: Jako přílohu jsem zvolil směs divoké rýže, kernotta a pohanky. Tuto směs potom děláme stejně jako rýži s tím rozdílem, že divoká rýže oproti normální potřebuje trochu více vody a přidávám do ní i čtvrtku limetky, aby i tato směs byla trochu ozvláštněná.
Zveřejněno 2. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krevetky a la frydas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OBlp
Moje poznámka
Krevetky a la frydas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OBlp
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 15 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Krém na išelské dortíčky: Máslová klasika se zavařeninou vede, ale lahodný čokoládový nebo našlehaný karamelový chutnají božsky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 11 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 11 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 15 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 16 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 16 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 16 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 16 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 16 hodinami
Tématické fráze:
male krevetky příprava,
příprava divokých krevet,
krevetky s rýží,
krevetky recepty,
top recepty krevetky
Suroviny:
cibule,
česnek,
rajče cherry,
chilli paprika čerstvá,
rozmarýn,
cukr třtinový,
olej olivový,
krevety,
máslo,
limetka,
česnek,
paprika,
rýže divoká,
pohanka
Komentáře