Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křidélka v pivním těstíčku s nivou

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 421 kJ /
579 kcal
Bílkoviny26,08 g
Tuky27,84 g
Vláknina1,93 g
Cholesterol 323 mg
Sodík 1,37 g
Sůl3,36 g
Sacharidy45,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Křidélka zbavíme špiček a dáme je vařit na cca 15 minut. Poté je vytáhneme, necháme oschnout a vychladnout. Krok 2: Mezitím připravíme těstíčko z piva, nivy nastrouhané na jemno a zbytku surovin. Solíme až nakonec, sýr je dost slaný. Krok 3: Křidélka nejprve obalíme hladké mouce, pak v těstíčku a ihned vkládáme do rozehřátého oleje. Smažíme z obou stran dozlatova. Krok 4: Odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Krok 5: Podáváme s bramborami nebo jen tak s dobrým dipem.

TIP: Řízky v těstíčku - oblíbené recepty

Zveřejněno 8. 8. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křidélka v pivním těstíčku s nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w4pw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křidélka v pivním těstíčku s nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w4pw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:-)<3:yes::yes: to by mi chutnalo ale jak stihnout vše ochutnat když je vše tak lákavé ;-):-K

Křidélka nevařím, usmažím je a dám je do trouby dopéct a je to vynikající.
Děkuji za tento recept????.

Křidélka není potřeba předvářet. To si myslím, že je zbytečné. Stačí obalit, osmažit na barvu, narovnat na plech s pečícím papírem, přikrýt druhým plechem a dát zapéct do trouby. Křidélka jsou krásně šťavnatá a moc dobrá.

Super bašta Miládko:-K

Hmm. Po 15 minutách vaření ve vodě jsou křidélka zbaveny z 90 % veškeré kuřecí chutě .... Ale jako základ na kuřecí polévku to zase nemusí být špatné... :-8

Hambro: Jasně a souhlasím..ale to jiný postup.... tyhle jsou jen smažené :-)

Zobrazit 4 starší odpovědi

Tématické fráze:
těstíčko na křidélka, recepty s nivou, kuřecí křidélka v pivním těstíčku, testicko s nivou, kuřecí křidélka v těstíčku, nivovopivni těstíčko, pivní těstíčko, recepty na kureci křidélka v pivnim testicku, top recepty.cz, kridylka v těstíčku, kridelka recepty, smažená kridylka v těstíčku pivni, křidélka v těstíčku top recept, křidylka v pivnim testičku, smažení křidélek, co znamená těstíčko, smažený květák, plněný květák, pivní testicko recept, recept na těstíčko s nivou

Suroviny:
křídla kuřecí, pivo světlé, strouhaná niva, vejce, mouka hladká, solamyl, hořčice, česnek sušený, pepř mletý, sůl, olej

Přidat fotografie receptu