Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Litý koláč z černých jeřabin

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 velký plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 464 kJ /
3 935 kcal
Bílkoviny80,02 g
Tuky127,94 g
Vláknina16,13 g
Cholesterol 439 mg
Sodík 368 mg
Sůl1,52 g
Sacharidy607,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny ingredience na těsto vložíme do mísy a metlou dobře prošleháme dohladka. Krok 2: Pekáč vysteleme pečícím papírem, na něj nalijeme těsto, na které navršíme jeřabiny, které jsme předem prosypali cukrem. Krok 3: Z másla, cukru a mouky uděláme drobenku, kterou posypeme ovoce. Krok 4: Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů zhruba 35 minut, ale hlídáme. Drobenka by měla být světle hnědá.

Zveřejněno 10. 8. 2018

Poznámka autorky JanaDorazinova

Těsto svou chutí připomíná kynuté a je opravdu skvělé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Litý koláč z černých jeřabin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jw6o

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Litý koláč z černých jeřabin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jw6o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Tenhle koláč je rychlovka :yes: Dělal jsem s borůvkama z mrazáku.

Miquel: Děkuji za krásnou fotku :-) a za vyzkoušení :-)

Drobek má pravdu s tou medailí. Už mám recept v oblíbených. Máme hodně ostružin, tak bude koláč s nimi.
Díky za prima recept :-K

Hambro: No, taky jsem dostala hromadu ostružin, tak možná taky zopakuji :-)

Díky a ještě díky, to je to po čem pátrám, rychle a s drobenkou. Zasloužíš medaili. :-K

Drobek: :-D děkuji!! Já taky pátrala, jak nejlépe a pokud možno rychle :-D

Tématické fráze:
litý tvarohový koláč, litý koláč, kolac z jeřabin, jeřabinový koláč, koláče lité, recept na litý koláč, litý ovocný koláč, recept na stávu z cerne jerabiny, šťáva z černé jeřabiny, buchta s černou jerabinou, buchta s jeřabiny, moučníky z černé jeřabiny recept, černé jeřabiny buchta, rychlý koláč, rychly ovocny kolac, černá jeřabina, rychly tvarohový koláč, top recepty černo bile, buchta z cernych jerabin

Suroviny:
mouka hladká, mléko, vejce, cukr moučkový, olej, prášek do pečiva, sůl, jeřabiny černé, máslo, cukr moučkový, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu