Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí kousky se sušenými rajčaty, zapečené v listové misce

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 184 kJ /
1 000 kcal
Bílkoviny164,80 g
Tuky22,28 g
Vláknina10,16 g
Cholesterol 589 mg
Sodík 950 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy31,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí maso nakrájíme na menší kousky, cibuli na drobno, sušená rajčata a kapii na proužky a česnek prolisujeme. Krok 2: Na oleji osmažíme cibulku, přidáme maso a restujeme, až maso zcela zbělá a je měkké. Krok 3: Přidáme česnek, žampiony, rajčata, vývar nebo gelový bujon s trochou vody, osolíme, opepříme a chvíli necháme provařit. Krok 4: Nakonec přidáme smetanu, hrášek a kapie.
Vše dobře promícháme, necháme ještě tak minutku a odstavíme Krok 5: Zapékací misky vyložíme listovým těstem, poklademe kolečky salámu, přidáme krůtí směs a okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem.
Zapékáme při 175 C°, dokud těsto není růžové. Krok 6: Hotové ihned posypeme sýrem a podáváme.

Zveřejněno 16. 8. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí kousky se sušenými rajčaty, zapečené v listové misce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PD1n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí kousky se sušenými rajčaty, zapečené v listové misce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PD1n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

mě se recept moc líbí, dávám bodík, jen bych asi zkusila tu misku spíš přikrýt "čepičkou" z listového těsta (dá se pak křupavá přikusovat jako příloha), než tu formu těstem vystlat...no uvidím, jak to vyoslím, ale určitě zkusím a dám vědět :-K:-)

Lenunka: To není špatný nápad, asi by stačilo jen nahoře, uvnitř těsto křupavé není, ale i tak nám to chutnalo.:-K Ale vyzkouším jak píšeš:-) A děkuji za pochvalu:-K:-)

Říká se, že aby se nenarušilo expandování a listování listového těsta, tak se řezná plocha nemá potřít vajíčkem...
Toto zřejmě není ten případ
Nevím co je blbě... :-O
Že by nízká teplota ? (175°C);-)
Na fotečkách to od pohledu vypadá spíše na použití křehkého těsta, které se běžně pro podobná jídla používá:yes:
No, ale to se v marketu hůře shání a muselo by se dělat, že :-8

casino: Také nevím co je blbě, řeznou plochu jsem snad nenatřela vajíčkem, no asi Ti moc nerozumím, pekla jsem tak jak napsala a těsto bylo pěkně zlaté . Myslíš, že jsem měla péct na větší teplotu? A co se týká křehkého těsta, nebyl by problém udělat, ale měla jsem listové :-):-)

Krásné jídlo i foto! ;-):-)

Angel 666: Moc děkuji :-K

na kolik zapékacích misek to množství prosím vyjde?:-)

Lenunka: Záleží jak jsou misky velké. Já měla 3 :-K

Krásná práce,hezky napsaný postup a fotky jako z časopisu:-K<3:yes:

Anna Kocikova: Moc děkuji Aničko :-K

:-O:yes::yes::yes:

Jana Dorazinová-Remková: Děkuji Jani :-K

Tématické fráze:
zapecene misky, zapecena kruti prsa se susenymi rajcaty, zapecena sušená rajcata a listové testo, listové misky, krůtí se sušenými rajčaty

Suroviny:
prsa krůtí, sýr strouhaný, cibule, rajče sušené v oleji, kapie, česnek, žampióny, hrášek, bujón gelový, olej, sůl, pepř, těsto listové, vejce

Přidat fotografie receptu