Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštika z uzeného tofu a krémových žampiónů

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 525 kJ /
364 kcal
Bílkoviny22,40 g
Tuky20,00 g
Vláknina13,18 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 61 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy18,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přihodíme nasekaný stroužek česneku, asi po minutě přidáme rozdrobené tofu, osolíme, opepříme, krátce prohřejeme a vypneme. Krok 2: Na pánvi na lžíci oleje chvíli restujeme žampióny nakrájené na malé kousky. Pak je přidáme k tofu, zalijeme smetanou a vše rozmixujeme na hladkou hmotu.
Lískové oříšky nasekáme na kousky a vmícháme do rozmixované hmoty.
Jednu větší nebo dvě menší zapékací misky vystříkáme olejem a naplníme připravenou paštikou. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a necháme péci asi 25 - 30 minut, až se navrchu utvoří kůrka.
Paštika je výborná vychlazená a odleželá do druhého dne.

Zveřejněno 23. 8. 2018

Poznámka autorky Angel 666

Zdroj: Delicious blog

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika z uzeného tofu a krémových žampiónů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NALL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika z uzeného tofu a krémových žampiónů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NALL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Veľmi pekný recept z tofu. :yes: Paštétu som z tofu ešte nerobila, ešte spýtam, lieskovce môžem nahradiť vlašákmi, nie?

Angel 666: Jitko díky. ;-)

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
paštika z tofu recept, paštika z tofu recepty, recepty z uzeneho tofu, paštika z tofu

Suroviny:
cibule, česnek, tofu uzené, žampióny, smetana, ořechy lískové, sůl, pepř, olej olivový

Přidat fotografie receptu