Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí kousky s lilkem a zeleninou

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 637 kJ /
630 kcal
Bílkoviny99,20 g
Tuky5,79 g
Vláknina13,19 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 390 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy40,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na proužky. Lilek nakrájíme na čtvrtkolečka, cibuli na nudličky, mrkev na hranolky, papriku na klínky, rajčata na čtvrtky a česnek na plátky. Krok 2: V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme maso a opečeme ho ze všech stran. Pak k masu přidáme cibuli a mrkev a necháme společně asi 3 minuty restovat.
Pak přihodíme i ostatní zeleninu kromě lilku a necháme další asi 3 minuty restovat. Krok 3: Zároveň ve druhé pánvi rozehřejeme olej, nakrájený lilek na něm opečeme dozlatova a lehce osolíme. Krok 4: Opečený lilek přimícháme k masové směsi, do pánve přidáme i rajský protlak, harissu a lžičku cukru a podle chuti osolíme. Promícháme, podlijeme 100 ml vody, necháme ještě minutu probublávat, zakryjeme pokličkou, vypneme a necháme ještě pár minut přikryté v klidu.
Podáváme s rýží.

Zveřejněno 24. 8. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí kousky s lilkem a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VMA5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí kousky s lilkem a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VMA5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
lilek recepty, krůtí prsa s lilkem, krůtí kousky se zeleninou, recept lilek kruti maso ryze, kruti lilek, lilek kruti maso, recept mrkev lilek kruti, kruti s lilkem, pečené krůtí kousky se zeleninou

Suroviny:
prsa krůtí, lilek, cibule, česnek, mrkev, paprika čerstvá červená, hrášek cukrový, rajče, protlak rajčatový, harissa, cukr, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu