Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jogurtová bábovka s chutí citrónu

Hodnocení receptu je 4,8 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 531 kJ /
3 234 kcal
Bílkoviny80,15 g
Tuky144,80 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 630 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy398,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse vyšleháme žloutky společně s cukrem do světlé pěny. Poté postupně přidáváme jogurt, olej a mouku s práškem do pečiva. Krok 2: Nakonec zlehka vařečkou vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků, nastrouhanou citronovou kůru a na závěr přidáme citronové aroma. Krok 3: Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 45 minut, ke konci pečení ztlumíme troubu na 150°C, pomocí špejle zkoušíme, zda je už bábovka hotová, když se těsto nelepí na špejli.

Zveřejněno 30. 8. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtová bábovka s chutí citrónu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OBgg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtová bábovka s chutí citrónu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OBgg

Marie

Komentáře (9)

:yes:Určitě jí upeču. Citronovou kůru používám sušenou od Dr.Oetkera.

Používám opravdovou kůru nastrouhanou z pořádně omytého biocitronu. Krásně voní i chutná po citronu. Občas se stane, že pořebuji jen citronovou šťávu a kůru ne. V tom případě kůru ostrouhám, trochu promísím s cukrem a zavřu do vhodné neprůhledné krabičky. Kdykoliv k ní mohu přidat další ostrohanou kůru. Vydrží dlouho, je mokrá a vůně a chuť zůstává nezměněná. :-):yes:

Já jsem si zvykla kupovat citrónovou kůru od Dr. Oetkera. Není teda zrovna levná, ale do těsta je výborná

Kvety: aha no já jo znám ale nekupuji ji dám radši kůru z citrónu přijde mi to lepší

Zobrazit 3 starší odpovědi

Dělám podobnou, citronové aroma nedávám, je umělé a kůra to ochutí a ovoní dostatečně.

zizala: já ho tam dala a chtěla jsem zkusit jaké to bude a byla dobrá <3 ale víc tam byla cítit ta kůra <3

Tématické fráze:
jogurtová bábovka, citrónová bábovka, hrníčková citronová bábovka, citronové jogurtova babovka, jogurtová bábovka s citronem, citronově-jogurtová bábovka, bábovka z jogurtu, jogurtova buchta s citronem, vlhka levna bábovka, jogurtova babovka citron 5 vajec 100 olej, citronově- jogurtová bábovka, citronové - jogurtová bábovka, citrónové bábovky, vlhka bábovka z jogurtu, babovka citronova s jogurtem, citronová bábovka s jogurtem, jogurtová bábovka recept, bábovka z bílého jogurtu recepty, citrónová bábovka s jogurtem bez cukru, citrónové jogurtová bábovka recept

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, olej, jogurt bílý, vejce, cukr vanilkový, prášek do pečiva, citron, citronové aroma

Přidat fotografie receptu