Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní stehna s dýňovým zelím

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie868 kJ /
207 kcal
Bílkoviny3,13 g
Tuky5,67 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 33 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy21,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stehna osolíme a posypeme kmínem. Na dno pekáčku dáme nakrájenou cibuli a položíme na ni stehna. Podlijeme pivem, pekáč přikryjeme a pečeme na 180 st. asi 50-60 minut do měkka. Občas zkontrolujeme a podle potřeby podlijeme. Krok 2: Dýni na zelí očistíme a odstraníme semínka (neloupala jsem). Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme dýni, nastrouhanou na hrubo. Malinko podlijeme vodou a dusíme 10-15 minut do měkka, ale nerozvaříme ji. Krok 3: Pokud se bude zdát dýně řídká, zahustíme ji lžičkou škrobu, rozmíchaného v troše vody a krátce povaříme. Nakonec vmícháme smetanu, dochutíme cukrem a octem a už necháme jen přejít varem. Můžeme přidat trošku výpeku z kachny. Podáváme s knedlíky a pečenými stehny.

Zveřejněno 1. 9. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní stehna s dýňovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0z87

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní stehna s dýňovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0z87

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Děkuji všem...:-K

Také jsem z hokkaido zelí ještě nedělala:-8Jídlo je hezky barevné a jistě chutné<3:-K

Dýňové zelí jsem ještě nezkoušela, ale co není, může být ;-):yes:.
Pod každé zelí dávám nejprve kousek sádla, nakrájenou slaninu a celý kmín, aby zavoněl,, na to cibuli, až je zlatavá, taktrochu třtinového cukru a vyčkám na "karamel". Pak už jen klasika, sůl a pepř. Je to tímto postupem moc dobré.

yanull: Dýňové zelí jsme doma dělávali, když jsme byla malá:-) Mívali jsme ho častěji než normální. Je vynikající, jemnější než klasické. Léta jsem ho už neměla, je načase si ho zase připomenout:-K

Tématické fráze:
kachní stehna recepty, pečená kachní stehna s dynovym zelí, kachní prsa s dýňovým pyré, kachna s dinovim zelí, pecena kachna a dynove zeli, bramborové knedlíky s dýnovým se zelím, kachní stehna, dynovym zelí

Suroviny:
stehno kachní, cibule, pivo černé, sůl, kmín celý, dýně hokkaido, cibule, máslo, smetana zakysaná, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu