Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bratislavská buchta

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 10-15

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 616 kJ /
3 732 kcal
Bílkoviny89,90 g
Tuky152,30 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 1,33 g
Sodík 705 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy494,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celá vejce vyšleháme v mixeru s krystalovým a vanilkovým cukrem, přidáme olej, vodu a nakonec mouku s kypřicím práškem. Krok 2: Těsto rozdělíme na poloviny. Krok 3: První dáme na vymaštěný plech. Do druhé přidáme kakao a cik cak vlijeme do světlého těsta. Krok 4: Z mléka uvaříme pudink. Krok 5: Horký vlijeme opět cik cak na těsta a dáme péct. Krok 6: Rozmícháme 3 zakysané smetany, 3 Pl moučkového cukru a 1 vanilkový. Krok 7: Směs nalijeme na upečený horký koláč a posypeme skořicí. Krok 8: Necháme v ledici přes noc.

Zveřejněno 7. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bratislavská buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/76Pr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bratislavská buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/76Pr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Zdravím,
prosím o radu, je možné místo smetany použít tvaroch? Díky za radu :-)

Esmeralda 26. 4. 2016 02:33
Doporučuji úplně vynechat vodu a komplet ji nahradit olejem! Buchta je pak vláčnější a není suchá jako když tam dáte vodu,jsou to moje léta praxe :-)

cathleen: Děkuji, jsem rád, že chutnají.

Dnes znovu upečeny - fantastické:-p:yes:

Nadja: protože si přečtěte ještě jednou recept, kde je 0,1 vody i oleje a paní píše, že je lepší dát více vody :)

Jak se bucha dlouho peče a při kolika stupních?

Tak jsme je pekly znovu (přidala jsem fotky)....do těsta dávám 150 ml vody + 100 ml oleje a mléko na pudink lehce ředím vodou.
Řezy jsou fantastické, nijak pracné a u nás patří k nejoblíbenějším :yes:

Vašku, řezy jsem znala z doslechu, ale nikdy nepekla. Až v pátek - byly úžasné, na fotku nebyl čas.:-8:yes: Znovu jsme je se snachou pekly hned v neděli, no, nezbylo.....ale chystám se je dělat zas za týden, když jim tak chutnají (a snad už se konečně "zajedí") a doufám, že stihnu i tu fotečku:-K

Buchtu už dělám asi 15let je výborná;-)

Moc dobrá moc. Zkusila jsem ji i nechat bez kakaa, jenom žlutej piškot a použít čokoládovej puding a musím říct, že mi chutnala možná ještě víc :-))

JE VELMI DOBRÁ,DÍKY:-):-):-):-):-):-)

Bratislavskou buchtu jsem už pekla několikrát a vždycky se po ní jen zaprášilo.Doporučuji,opravdu výborná!:yes::-)

VÝBORNA BUCHTA dělám jí každý měsíc:-K:-D Vždy se po ní zapráší:-p

:yes::yes:;-)

Bianka1: Proč je lepší dát 100 ml oleje místo v receptu uváděný 0,1 l oleje?
Vždyť 0,1 litru = 1 dl = 100 ml

Tématické fráze:
bratislavske rezy, bratislavské vlny, recept na bratislavskou buchtu, nějaká dobrá buchta, bratislavká buchta, bratislavský řez, bratislavska, fantastická buchta se zakysanou smetanou, bratislavskábuchta, bratislavský koláč, angreštová buchta, buchta z bramborové kaše, bramborová buchta babiččiny recepty, fantastická buchta, nejaka buchta, recepty na buchtu, top recepty buchty, karamelová buchta, recept na dobrou buchtu řezy, buchta ze zakysané smetany

Suroviny:
vejce, cukr krystal, cukr vanilkový, mouka polohrubá, mléko, voda, kakao, smetana zakysaná, prášek do pečiva, olej, pudink, skořice, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu