Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky

Svěží a vláčné, takové jsou tyto řezy s příjemně osvěžujícím krémem ze šlehačky a zakysané smetany. Pod vrstvou krému můžeme korpus pokapat rumem, natřít pikantní marmeládou a ozdobit posypem z tyčinky Margot.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marbene marbene

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez chladnutí a odležení

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez chladnutí a odležení)

Suroviny pro 1 plech

plech velikosti cca 37x26 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 687 kJ /
3 988 kcal
Bílkoviny54,86 g
Tuky206,37 g
Vláknina11,25 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 328 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy472,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na těsto spolu ušleháme elektrickým šlehačem. Krok 2: Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při 180 °C asi 15-20 minut.
Necháme vychladnout. Krok 3: Na krém připravíme nejprve šlehačky v prášku podle návodu. Poté k nim přidáme zakysané smetany a cukr dle chuti. Dobře spolu prošleháme. Krok 4: Upečený piškot povlažíme rumem, natřeme marmeládou a nakonec na něj rozetřeme hotový krém. Krok 5: Vrch krému postrouháme Margotkou nebo čokoládou. Dáme vychladit a podáváme. Druhý den je lepší.

TIP: Pět tipů, jak správně upéct moučník

Zveřejněno 15. 9. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Lo2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Lo2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

LukasHonzatko: Určitě bude z čerstvé smetany krém lepší:-K.Nezkoušela jsem,

Korpus super a určitě by se dal využít i na jiné recepty. 👍🏻
Nadýchaný, jemný s chutí po kakau. 😋
Krém pro příště vím, že jedině ze smetany na šlehání a ne z prášku, protože se absolutně nepovedl. 🫣

certina: Děkuji :-K:-K:-K

Výborný, rychlý a jednoduchý. Jeden den jsem upekla a druhý den jsem musela znova jak rychle se po tom zaprášilo :D Takže za nás top recept :)<3

Mňam :yes::-*
Dnes jsem pekla a piškot je jako peříčko <3 VYNIKAJÍCÍ;-)

evinecky: Druhý den je ještě lepší:-Q

Tématické fráze:
řezy se zakysanou smetanou, krém ze zakysané smetany, jednoduché řezy na plech, šlehačka se zakysanou smetanou, řezy ze zakysané smetany, šlehačkový krém se zakysanou smetanou, řezy se šlehačkou a zakysanou smetanou, jednoduche řezy, zakysaná smetana recepty, řez se zakysanou smetanou, krém se zakysanou smetanou a šlehačkou, rezy s kremem, piškotový řez se zakysanou smetanou, piškotové řezy se zakysanou smetanou, šlehačkové řezy, krém ze zakysanky a šlehačky, řezy s krémem ze šlehačky, krém ze šlehačky a se zakysanou smetanou, rezy na plech se zakysanou smetanou a šlehačkou, kremy ze zakysle smetany

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, olej, voda, vejce, cukr vanilkový, prášek do pečiva, kakao, smetana zakysaná, šlehačka v prášku, ztužovač šlehačky, cukr krupice, rum, marmeláda pikantní, čokoláda margot

Přidat fotografie receptu