Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

After Eight dort

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Shark560 Shark560

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 16

16

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 025 kJ /
6 698 kcal
Bílkoviny97,78 g
Tuky435,09 g
Vláknina29,40 g
Cholesterol 2,08 g
Sodík 814 mg
Sůl2,28 g
Sacharidy583,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto:
Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny.
Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni.
Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta zlehka promícháme vařečkou. Během míchání přilijeme i olej. Těsto promícháme vařečkou dohladka, aby bylo bez hrudek.
Pečeme při 160°C cca 1 hodinu. V mé troubě to bývá zhruba do 55 min. Není nikdy na škodu zkouška píchnutím špejle do těsta.
Použil jsem 23 cm dortovou formu a spodek byl vyložený papírem na pečení.
Vychladlý korpus rozřízneme na tři části. Krok 2: Krém:
Nejprve zahřejeme smetanu. Pak do ní vložíme čokoládky after eight a také hořkou čokoládu.Směs přivedeme k varu. Dvakrát zabublá a směs ze sporáku stáhneme. Směs necháme vychladnout nebo ji zchladíme šokově třeba ve dřezu na mytí nádobí. Každopádně by neměla jít za horka do ledničky. Takže vychladlou směs dáme na noc do ledničky. Na druhý den ji vyšleháme v pěnu. Není třeba dlouho, aby se krém nesrazil. Když se budou dělat v krému brázdy či větší hroudy, tak je krém ok. V zásadě platí, čím chladnější hmota, tím lepší, čili hustší krém. Krok 3: Části korpusu potřeme krémem. Povrch a boky korpusu potřeme zbylým krémem.

Zveřejněno 20. 9. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

After Eight dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k46r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

After Eight dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k46r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

každý má svůj recept a je na každém co si upeče - vzhledově to vypadá dobře, ale suroviny a postup není pro mne ;-(

BlaV.:
Áno tak je to,sto ľudí sto chutí. Pekný víkend želám ;-)

Shark560: "zahřejeme smetanu, vložíme čokoládky after eight ...." a co s hořkou čokoládou?
Podle mne asi také do smetany?
Dort je krásný a určitě vynikající. Nebyla by fotka rozkrojeného dortu?
;-) casino: skoro stejný krém či poleva je tu od Doogy https://www.toprecepty.cz/recept/32811-cokoladova-...

casino:
Som rád,že ste boli spokojný a spokojný som aj ja,že som Vás nesklamal.Torty ktoré sem pridávam boli už neraz degustované mojimi spolupracovníkmi ,rodinou resp.priateľmi.No je dobré pridať PDP,keďže 6 PL oleja zataží penu z bielok.Vyskúšal som všetky varianty pečenia tortového korpusu tj.aj s PDP i bez neho atď.Pozdravujem. ☺

Zobrazit 17 starších odpovědí

" čokoládky mentolové (After Eight)"
Prosím, neplést "mentol" a "mátu" :-)
Za krém děkuji :yes:
No, raději ani jako mnohé aktivistky nebudu psát, že vyzkouším, aby mi skutek taky neutek, že :-D ale až vyzkouším, tak se ozvu :-K

Chybí část postupu.

Cena za suroviny je značná.;-(

Shark560: "...vymazanie všetkých mojich receptov...
A PROČ? :-O
Není to škoda?? ;-(
pro jistotu jsem si zkopíroval tady ten krém; doufám že vám to moc nevadí :-)

Zobrazit 9 starších odpovědí

K receptu nejsou žádné komentáře.

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
aftereight, těsto na dorty, dort afteright, mentolovy dort recept, čokoládky s mentolem after, elizabeth dorty pavlova, dort s mentolem

Suroviny:
bílek, žloutek, cukr krystal, cukr vanilkový, mouka hladká, kypřící prášek, olej slunečnicový, čokoláda hořká, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu