Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy rakouské císařovny Sisi

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Izabella929 Izabella929

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 20

20

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 468 kJ /
6 804 kcal
Bílkoviny116,45 g
Tuky514,09 g
Vláknina30,70 g
Cholesterol 2,74 g
Sodík 4,32 g
Sůl2,43 g
Sacharidy412,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vajíčka som rozdelila. K bielkom som pridala štipku soli a začala som sľahať. Keď začal sneh tuhnúť, postupne som zašľahávala do neho po jednej lyžici cukru. Múku som zmiešala so sódou a opatrne som ju zamiešala do cesta. Pridala som celý mak a zamiešala do cesta a napokon aj kokos.
Plech som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila, aby bolo rovné.
Rúru som nechala vyhriať na 180 st. a piekla 10 min. Upečený koláč som nechala chladiť na mriežke. Veľkosť plechu 27x37 cm. Krok 2: Pripravila som krém. Žĺtky s cukrom a múkou som vymiešala, pridávala som postupne mlieko, vanilkový cukor a dala na sporák variť. Uvarenú žĺtkovú kašu som nechala mierne vychladiť, preložila som ju do robota, začala šľahať a keď sa ochladila celkom, pridávala som po malých kúskoch maslo a potom všetko dôkladne vyšľahala. Pridala som rumovú arómu a krém som uložila do chladničky stuhnúť. Krok 3: Na podnos som uložila korpus a natrela som ho horúcim marhuľovým džemom. Keď džem stuhol, natrela som naň krém a ukladala som naň v čiernej káve máčané okrúhle keksy. Koláč som uložila do chladničky stuhnúť. Krok 4: Na koláč som natrela tri štvrtiny šľahačky a uložila do chladničky stuhnúť. Keď sa šľahačka poriadne vychladila, zostatok šľahačky som vložila do cukrárskeho vrecka. Zákusok som nakrájala horúcim nožom na rezy a až potom som za pomoci cukrárskeho vrecka ozdobila každý zákusok. Do šľahačkovej ruže som vkladala červené drobné guľky.

Zveřejněno 21. 9. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy rakouské císařovny Sisi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OBJQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy rakouské císařovny Sisi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OBJQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (23)

Je to luxusní řez.

oskeruska, díky moc.-):-K

oskeruska...keď som pred 8 rokmi začínala piecť zákusky a ukladať ich na Varechu.sk tiež som nevedela krájať zákusky, boli kostrbaté a váľali sa mi kade tade..od vtedy som upiekla viac než 350 rôznych zákuskov a prax robí majstra, ale nie len to, treba to mať rád.Krájam ich obyčajným nožom a vždy je namočený do horúcej vody..toto je môj koníček..to hovorí za všetko..ďakujem za milý komentár.-)
:-K;-)

Izabella929: a já myslela, že je na to nějáká speciální technika..tak příště ten horký nůž vzykouším :-) Děkuji za odpověď a přeji, ať se vám stále daří a stále vás to baví :-)

máte nádherné fotky a zákusky vypadají také úžasně. Můžete mi říct, jak je krájíte, že jsou tak rovné, jak z cukrárny? :-) Díky:-K

renulienka..kupujem šľahačku Pilos

Slahacku od akeho vyrobcu preferujete?

casino, ospravedlňujem sa..)

hosta, ok pochopila som..

casino, recept som našla na jednej maďarskej stránke a vôbec tu tým neprezentujem nič, len som ho upiekla, o žiaden marketingový ťah mi nejde a ako som ho našla, tak som ho aj pomenovala a meniť nič nebudem..vďaka za komentár.-)

Izabella929: To jsi špatně pochopila:-) - Casino mínil název (díky za upozornění;-)), jehož text moderátorky při překladu surovin do češtiny přehlédly a byl trochu zkomolený. Vůbec nevadí slovensky psaný postup, ale název a suroviny kvůli vyhledávači musíme přeložit;-), což se i stalo:-)

Eja57,moje zákusky by ti určite chutili..ja ich zbytočne nepresladzujem..používam výhradne maslo, ja tuky nepoužívam a ani nerada používam na zdobenie umeliny..pokiaľ mám práve nejaký koňak určite ho radšej použijem ako arómy, ale zase toľko chémie spotrebujeme aj v iných potravinách..mám mnoho priateliek ktoré ochutnali moje zákusky, dokonca mi ponúkali zmluvu na pečenie pre cukráreň...jednoznačne na to nemám čas...rada pečiem ,varím aj zaváram, ale to je všetko..od jedného zákusku ešte nikto nepribral..díky za komentár..)

Nemám ráda dorty, vlastně sladké vůbec, tak max 2x do roka větrník z prověřené cukrárny...
Ale Izabell - když vidím foto a postup...dala bych si:-K

:-K:-K:-K<3
Perfekní jak dortík tak i foografie .:yes::yes::yes::yes:

Nádhera Izi :yes::-K

yanull, robila som korpus podľa receptu, ktorý so našla pod týmto názvom, že to kráľovnej chutilo ja s tým neurobím nič.vďaka za komentár..

Alena. Elizabet1, vy si používajte do svojich zákuskov čokoľvek, mňa to nezaujíma a inovujte si podla svojho gusta to čo vy pečiete..ďakujem za vás názor..

zizala, som len amatér, nevlastním ani cukráreň a ani nemám na to vzdelanie, je to môj koníček..ďakujem pekne...

Velmi krásná práce, řezy jako když střihne:yes::-K. Jen mi trochu nesedí kombinace máku a kokosu, ale třeba je to dobré ;-).

"Řezy rakouské cisárovny Sisi"
No, pokud ten nečeskoneslovenský :-8 název rcp není přímo buzz marketing, tak by si možná zasloužil poupravit, že :-K

Eja57: s dovolením: https://www.labuznik.cz/recept/makovy-dort-s-tresn... :-)
I u nás máme slabost pro nemletý mák :yes:

Zobrazit starší odpověď

Rumové aroma je čistá chemie. Krémy jsou pravěké recepty. Chtělo by to inovaci z mnohem lepších a dostupných surovin. Pohled na výrobky je famózni. To je nádhera.

Krása. Vlastníte cukrárnu?

Tématické fráze:
rakouské dorty, rakouské zákusky, dort sisi, izabella řezy, rakouský zakusek, sisi krém, řezy kardinál rakouský moučník, dort císařovny sisi, cukrárna sisi, recepty na zákusky v rakousku, dort řezy kardinál videorecept, zákusek rakousky, koláč císařovny sisi, rakouský dort, www,rakouske rezy, sisi kejch, recept na řez císařovny sisi, ruže sissi, rakouské bílkové sušenky, rakouský krem

Suroviny:
bílek, cukr krystal, mouka hladká, soda jedlá, mák, kokos, žloutek, cukr moučkový, mouka hladká, mléko, cukr vanilkový, máslo, rumové aroma, šlehačka 33%, cukr krystal, smeta-fix, sušenky kakaové, džem meruňkový, káva instantní

Přidat fotografie receptu