Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská smetanová omáčka

Rajská omáčka nás v nejrůznějších podobách provází už od mateřské školky doslova po celý život. Udělat dobrou rajskou je ctí každé kuchařky a proto každý recept je jiný, jedinečný, tak jako naše chutě.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Liddy Liddy

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie799 kJ /
191 kcal
Bílkoviny4,48 g
Tuky13,92 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 56 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy11,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na kostičky nakrájenou cibuli na troše oleji zesklovatíme, přidáme protlak, přilijeme vodu aby vznikla omáčka. Do omáčky dáme dle chuti cukr, sůl a skořici a necháme krátce povařit. Krok 2: Omáčku scedíme přes cedník abychom v ní neměli cibuli. A dáme zpět na sporák. Krok 3: Do omáčky přidáme smetanu a opět krátce povaříme. Hotovou rajskou podáváme s knedlíkem.

TIP: Desatero - Rajská omáčka - tipy a rady

Zveřejněno 8. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská smetanová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zmLm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská smetanová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zmLm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Když chci vytisknout recept,tak se objeví krkovička s česnekem.

vrvac: nenech se zmást a pokračuj na tisk;-) - jde jen o ilustrační fotografii u náhledu:-)

Opravdu rychlá a hlavně chuťově výtečná rajská :yes::yes::yes:

jarda Kadic: jo znamenám si :-D:-D:-D:yes::yes:

spagetka: dosti,byl jsem rychlejší:-)):-)):-))

Není nutné každou omáčku zahušťovat moukou, stačí dostatek cibule

Pokud je omáčka dost hustá,tak k čemu mouka;-);-);-);-)

,,Kuchařka'' 25. 5. 2013 11:27
vy tam nedáváte mouku :-O

:yes: super rychlovka, měli jsme zrovna k obědu :-p

mňááááám...:yes:;-)

Já rajskou dělám z kečupu manžel protlak nemá rád a je pak rajská i sladčí :-) a cibuli tam nechávám

bára kočarková (neregistrovaný/á) - máš ho dokonce jako 1.surovinu v surovinách ;-)

bára kočarková 13. 3. 2011 10:56
:-?www.czdá se dělat omáčka zrajčatového protlaku?:-?

zuza márinková 13. 3. 2011 10:53
Dá se dělat omáčka s rajčatového protlaku:-?:-?:-?:-)googl

bára kočarková 13. 3. 2011 10:49
dá se dělat s rajčatového protlaku:-?:-):-):-)

:-p:yes:+6

Tématické fráze:
rajská omáčka z protlaku, smetanová omáčka, rajská omáčka jednoduchý recept, rajská omáčka s plněnýma paprikama, rajská omáčka recept, smetanové omáčky, rajská omáčka, rajská omáčka jednoduchý recept z protlaku, smetanová omáčka recept, rajská omáčka s plněnými paprikami, rajská omáčka s paprikami, recept na rajskou omáčku se smetanou, plněné papriky s rajskou omáčkou, rajská s plněnýma paprikama, recept smetanová omáčka, recept na rajsku omacku, recepty na omacky, omáčka se smetanou, rajská omáčka se smetonou, rajská se zakysanou smetanou

Suroviny:
protlak rajčatový, cibule, olej, sůl, cukr, skořice, smetana, voda

Přidat fotografie receptu