Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovar z křemenáčů s křenem

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Větší křemenáče nakrájíme na několik kusů, menší stačí jen podélně přepůlit. Krok 2: Do osolené vody vhodíme několik kuliček pepře a přivedeme k varu.
Vložíme nakrájené houby a necháme asi 20 minut vařit doměkka. Uvařené houby scedíme a podáváme s křenem, hořčicí a čerstvým chlebem.

Zveřejněno 24. 9. 2018

Poznámka autorky Angel 666

Uvařené křemenáče opravdu chutnají skoro jako ovar z vepřové hlavy :o)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovar z křemenáčů s křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mz5R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovar z křemenáčů s křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mz5R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Ovar z borovejch šišek - ten neznáte ? ? ? - brzy na něj dojde a budeme si " šmakovat " zdr. ad;-);-)

adamos: sice néé ovar, ale odvar si klidně udělat můžete - https://prirodajelek.cz/sisky-nesbirejte-jen-ozdob...

Zobrazit starší odpověď

Moc všem děkuji za krásné komentáře :-K:-K:-K

Moc hezké "ovarové" zátiší, o něm člověk tak často neslyší ;-):-):yes::-K

Já dělám “ ovar “ z hříbků, taky moc dobrý:-) před lety jsem četla rozhovor s panem Smotlachou a říkal, že je to jeho nejoblíbenější úprava hub ;-):-8

maris: nám poradil kamarád, že právě ovar z křemenáčů je nejlepší ;-) a opravdu, ten uvařený klobouk mi hodně připomněl konzistencí i chutí prasečí ouško :-D

:-O Tak to mne dostalo!! :yes:

Krásný receptík,ráda bych vyzkoušela,milujeme houby,ale i vloni kdy bylo hub hojně,tak tady křemenáče nerostou:-(;-),ale receptík se mi líbí;-):yes:

Máte skvělý recept? Podělte se o něj!

Přidat recept

Právě bylo uvařeno

Tématické fráze:
jak udělat dobrý ovar, jak dlouho vařit ovar, jak udelat ovar, co udělat z křemenáčů, křen namočit, kdy namočit křen, praseci koleno na ovar, uvařený kren, křen k ovaru, dobrý ovar, úprava křenu k ovaru, co se dělá s kremenacu, top recepty z křemenáčů, jak dlouho vařit křemenáče, ovar z křemeňáků, ovar s křenem, ovar

Suroviny:
houby křemenáči, sůl, pepř, křen, hořčice

Přidat fotografie receptu