Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládové řezy s pařížskou šlehačkou

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Izabella929 Izabella929

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 20

20

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 847 kJ /
6 656 kcal
Bílkoviny83,15 g
Tuky468,08 g
Vláknina19,66 g
Cholesterol 2,21 g
Sodík 842 mg
Sůl2,21 g
Sacharidy496,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Najprv začnem parížskou šľahačkou, lebo ju pripravím deň vopred. Šľahačku dám do rajnice, polámem do nej čokoládu a miešam, kým sa celkom neroztopí. Keď nadobudne bod varu, ihneď vypnem a nechám celkom vychladnúť, potom ju uložím do chladničky. Druhý deň ju premiestnim do robota a začnem miešať. Najprv pomaly a potom pridám naplno, až kým nie je celkom hustá. Vložím ju opäť do chladničky. Tretinu parížskej šľahačky odložím na zdobenie. Krok 2: Vajcia s cukrom vymiešam do peny. Múku, prášok do pečiva a kakao zmiešam a preosejem do cesta a opatrne zamiešam (Do prvého cesta som zabudla pridať kakao, len som už na plechu poprášila kakaom, preto je spodný korpus strakatý. ). Druhé cesto som pripravila tak ako prvé, už som pridala aj kakao. Cesto som vyliala na plech vystlaný pečiacim papierom a cesto som zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180°C a korpusy sa piekli 10 min. Upečené korpusy som nechala chladnúť na mriežke. Krok 3: Pripravila som krém. V mlieku som vymiešala vanilkové pudingy a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala vychladnúť. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a postupne po lyžici som pridávala vychladnutý puding. Napokon som pridala koňak a zmiešala. Krém som rozdelila na 2 časti a uložila do chladničky. Krok 4: Zostavila som koláč. Na spodný korpus som natrela horúci lekvár a natrela som naň krém. Na krém som ukladala piškóty namáčané v cappuccine. Na piškóty som natrela parížsku šľahačku a zakryla som druhým korpusom. Takto dokončený koláč som zaťažila 3 kg cukru a uložila do chladničky aj s druhou polovicou krému a odloženou parížskou šľahačkou. Druhý deň som vrch koláča natrela druhou polovicou krému. Odloženú šľahačku som vložila do cukrárskeho vrecka a ozdobila som vrch.

Zveřejněno 27. 9. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové řezy s pařížskou šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r4XL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové řezy s pařížskou šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r4XL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:yes::yes:

RubyRom: Díky moc.-):-K:-K:-K

Františka, ďakujem ja som použila lekvár...marmeláda je to isté...

chybka v prekladu, je to jahodova marmelada :) ne povidla

:yes::yes:

Tématické fráze:
čokoládové řezy s pařížskou šlehačkou, pařížská šlehačka z čokolády, čokoládové řezy se šlehačkou, rezy s parizskou slehackou, čokoládové řezy, pařížské řezy, šlehačkové pařížské řezy recept, řezy s višněmi a pařížskou šlehačkou, kolac s pařížskou šlehačkou, pařížská šlehačka z čokolády a masla, řezy se šlehačkou, rez s pařížskou šlehačkou, šlehačkové řezy, kakaové řezy s pařížskou šlehačkou, cokoladove rezy se slehackou top recepty, recept povidlový koláče s pařížskou šlehačkou, pařížské cokoladove rezy, řezy s višněmi a šlehačkou, recepty řezy krémové, šlehačkové...., slehackove rezy recepty obrazky

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka hladká, prášek do pečiva, kakao, voda, cappuccino, mléko, pudink vanilkový, máslo, cukr moučkový, koňak, jahodová marmeláda, šlehačka 33%, čokoláda hořká

Přidat fotografie receptu