Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené hovězí na způsob soljanky

Hodnocení receptu je 4,6 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

25 min (25 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie300 kJ /
72 kcal
Bílkoviny3,30 g
Tuky2,60 g
Vláknina1,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozpálíme olej a na něm zprudka orestujeme maso, nakrájené na menší kousky. Krok 2: Když je maso zatažené, přidáme rajský protlak, promícháme s masem a přidáme sladkou papriku. Maso osolíme, opepříme a zalijeme vývarem nebo vodou. Krok 3: Maso dusíme doměkka a pak přidáme na jemno nastrouhané okurky a víno.
Krátce provaříme a odstavíme. Krok 4: Není nutno zahušťovat, ale pokud jsme dali více vývaru, můžeme použít trošinku hladké mouky na zahuštění.. Krok 5: Podáváme nejlépe s rýží.

Zveřejněno 27. 9. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené hovězí na způsob soljanky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x49P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené hovězí na způsob soljanky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x49P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (58)

casino: hospodyně: Souhlasím, hospodyně vybrala naprosto výstižné přísloví. Hodilo by se ještě jedno: Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. Pan Tonja ve snaze nachytat někoho na švestkách, nachytal jen sám sebe. Z těch tisíců vět, které byly na toreceptech napsány, si vybral jednu jedinou, vyslovenou před léty (23. 11. 2018, 8:10), ale bohužel nepochopil její smysl, :-O a tak vlastně stvořil pomluvu. Čeština je jazyk malebný a dají se v ní vyjádřit nejrůznější nuance! Zřetel je ovšem vždycky třeba brát na kontext - věta vyslovená v dlouhé diskusi může mít zcela jiný význam, pokud ji někdo z tohoto kontextu vytrhne. Já bych se tím netrápila, každý přece ví, kde leží Karviná nebo Orlová, a že taky v českých zemích máme města...... :-D

Tonja:
Vítejte v klubu :-) taky se rád vykecávám...:-8
Dovolím si vás citovat:
"Pokud jste se ale rozhodly zatěžovat Topky zbytečnými poznámkami..."
No, hospodyně: to níže vystihla perfektně, že :yes::yes::yes:

:-KTonja: proč se mi při četbě Vašich příspěvků vybavuje : " vidí třísku v oku bližního svého, ale břevno / příp. trám/ ve svém ne ?"

Já nejsem profesionální ani příliš zdatný kuchař a zde na Topkách nacházím často zajímavé a inspirativní recepty. Mezi zkušenými kuchařkami se najde několik, kterých si vážím a jejich recepty často zkouším. Ale i mezi těmi zkušenými se najdou takové, které si pletou bulgur s kuskusem, kmín s kmínem římským (cumin) a zelí pekingské nazývají zelím čínským, přestože čínské zelí je něco jiného. Občas použijí v "cizokrajných" jídlech ingredience, které se v dané oblasti vůbec nepoužívají (např. olivový olej v asijské kuchyni a už vůbec ne do woku). Někdy také některá jídla nazývají podle národních kuchyní jen podle jejich zdání (thajská, mexická ...) apod.

Občas jsem na tyto nesrovnalosti upozornil, ale byl jsem několikrát "uzemněn", že recepty jsou jen inspirativní, vaření je činnost kreativní a každý si může jídlo zpracovat jak chce a teď zdůrazním - že si ho každý může nazvat jak chce. Pokud se tedy někomu z vás název nelíbí (a já ho také považuji za nešťastný), tak to stačí napsat jednou a není nutné to meldovat čtyřikrát či pětkrát. Vyjádření jiného názoru je diskuse, neustálé opakování téhož je diktát!

Dodnes jsem vždy u receptu četl i diskuzní příspěvky, protože v nich občas (zdůrazňuji, že pouze občas) byly inspirativní poznámky a užitečné rady. Pokud jste se ale rozhodly zatěžovat Topky zbytečnými poznámkami a dokonce hádkami, odradí to asi další kuchtíky tento zdroj používat.

A ještě jedna poznámka: Když už, milá Dajdo, tak vehementně trváš na tom, že vše musí být pojmenováno přesně, neměla bys tvrdit, že Karviná a Orlová jsou v Čechách. Obě tato města jsou ve Slezsku nebo jinak v Česku, nikoliv v Čechách.

Dorazimová Remková,člověk žasne co se tady od vás dovídá a jak si trváte na svém, a pokud si dobře pamatuji už vícekrát jste tady vedla nějaké,slušně řečeno rozepře,hm také koníček.Jinak to hezky napsala Dajda;-)

Jana Dorazinová-Remková: Máš na TOPkách výborné recepty a moc pěkné fotky.
Proto nám asi nějak hlava nebere, že děláš paellu z brambor a sojlanku jako dušené maso s rýží....To totiž není žádná lidová tvořivost, to jsou mezinárodně známé recepty. Základní surovinou paelly je RÝŽE a soljanka je POLÉVKA.

Hostoooo....haloooo....:-D:-K

Zobrazit starší odpověď

Lidi, já nemám potřebu se řídit tím, co VY si myslíte, že je správné. Je to někde v pravidlech Topreceptů?? A že je mám tedy přečtené dobře. Já nejsem kus hadru a vy nejste lidi, kteří snědli všechnu moudrost světa. A víte, jak to tady chodí. Ještě chvíli a dostanete mne do TOP 10 a to si určitě nepřejete. Takže zanechte těch planých řečí.

Jana Dorazinová-Remková:
Vy račte být ignorant non plus ultra :-8
Ne proto, že ignorujete faktické, podložené námitky kuchařek zkušenějších než jste sama, ale proto, že vy fakt NEVÍTE:-! co to je a jak vypadá soljanka ;-(

Dajda: máš mě na svědomí:-D málem jsem se udusila jogurtem, když jsem si to přečetla:-D červená řepa se do boršče taky dává, to by se taky dalo vymyslet....
Hosta - máš šanci debatu mazat, tohle už fakt k receptu není;-)

Zobrazit 10 starších odpovědí

Stačí si zaletět do Ruska, odkud tohle jídlo pochází, a hned bude jasno! https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BE%D0%BB%D... ;-)

Soljanku jsem sice nikdy nedělala ani nejedla, ale také se domnívám, že to má být polévka.
;-) Info na Wikipedii: https://cs.wikipedia.org/wiki/Soljanka

Soljanka je polévka, ne? :-)

Jana Dorazinová-Remková: No tak dobrá - beru zpět svůj komentář z 17:06:57, omlouvám se, zmýlila jsem se :-D

Zobrazit 34 starších odpovědí

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
hovezi maso recepty, recepty z hovězího masa, dušené hovězí maso recept, hovězí maso recept, recept na hovezi maso, recepty na hovězí maso, dušené hovězí maso, dušené hovězí, recepty hovězí maso, recept hovězí maso, dušené hovězí recept, recept na dušené hovězí maso, solijanka z rostene, recept z hovězího masa, top recepty, recepty s hovězím masem, dušené hovězí recepty, hovezi dušene, hovězí maso dušené, hovezi.krk recepty s obrázky

Suroviny:
paprika sušená sladká, protlak rajčatový, víno červené suché, vývar, okurky sterilované, olej, pepř

Přidat fotografie receptu