Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medové řezy s dřínkovým džemem a likérem ze žlutého melounu

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Izabella929 Izabella929

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 30

30

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie36 925 kJ /
8 825 kcal
Bílkoviny124,23 g
Tuky417,05 g
Vláknina24,90 g
Cholesterol 1,53 g
Sodík 4,04 g
Sůl1,83 g
Sacharidy1 131,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Taky i tento zákusek sem pekla pro mého bratra na rodinnou oslavu. Zítra se bude ochutnávat.
Na pracovnú dosku som preosiala múku, pridala som štipku soli, vajcia. Do rajnice som dala roztopit med, maslo a práškový cukor nad parou. Keď sa všetko roztopilo, pridala som smotanu a zmiešala a tiež sódu a prášok do pečiva , Túto hmotu som postupne prilieva k múke a zamiešavala vareškou. Napokon som všetko spolu zmiešala a vypracovala poriadne cesto. Rozvážila som ho na 4 rovnaké časti a uložila do chladničky na pol hodinu. Krok 2: Zatiaľ som si pripravila krém. V mlieku som vymiešala pudingy a uvarila som hustú kašu. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a pridávala som do neho po lyžici vychladnutý puding a napokon spolu všetko vyšľahala. Pridala som likér zo žltého melónu a krém som rozdelila na 2 časti a uložila do chladničky. Krok 3: Odpočinuté cesto som vyvaľkala priamo na papieri na pečenie a ukladala som všetky na seba. Rúru som nechala vyhriať na 180 st.C a piekol sa každý plát 6 min., treba dávať pozor, aby sa nepiekol dlhšie, lebo by sa lámal. Upečené pláty som ukladala na seba aj s papierom a nechala som ich chladiť na mriežke. Krok 4: Zostavila som koláč. Na spodok som dala prvý plát, natrela som ho marhuľovým lekvárom, natrela som ho polovicou krému a položila som druhý plát. Drienkový lekvár som dala do rajnice, vo vode som vymiešala jahodový puding a zahustila som lekvár, ešte horúcim lekvárom som poliala druhý plát cesta a položila ihneď tretí plát cesta. Tretí plát som natrela horúcim marhuľovým lekvárom a natrela naň druhú polovicu krému a zakryla posledným štvrtým plátom. Koláč som zaťažila 4 kg cukru a uložila na noc do chladničky.
Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala a dala stuhnúť opäť do chladničky. Krájala som ho horúcim nožom. Prajem vám dobrú chuť.

Zveřejněno 28. 9. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové řezy s dřínkovým džemem a likérem ze žlutého melounu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B0Oo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové řezy s dřínkovým džemem a likérem ze žlutého melounu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B0Oo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
drienkový liker, černá ředkev recepty, medove rezy

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, smetana, vejce, med, soda jedlá, prášek do pečiva, mléko, zlatý klas, cukr moučkový, máslo, meloun žlutý, džem, džem meruňkový, pudink jahodový, voda, čokoláda, olej, máslo

Přidat fotografie receptu