Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní vietnamské závitky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Dominik22 Dominik22

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 435 kJ /
1 060 kcal
Bílkoviny88,85 g
Tuky4,80 g
Vláknina5,45 g
Cholesterol 193 mg
Sodík 597 mg
Sůl0,59 g
Sacharidy162,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Začneme tím, že připravíme kuřecí maso, nakrájíme ho na co nejtenčí plátky. Až maso budete mít nakrájené, opepříme a osolíme a dáme na dvě minutky restovat- pokud se vám maso nepovedlo nakrájet na moc tenké plátky, necháme restovat o trošku déle. Krok 2: Dále omyjeme okurku, rozpůlíme ji (druhou půlku můžete použít na salát nebo do nějakého jiného jídla.:)). Okurku znovu rozpůlíme podélně a každou tu půlku se snažíme krájet na co nejtenčí plátečky. Papriku omyjeme, rozpůlíme a také krájíme na co nejtenčí plátky. Krok 3: Mrkve oloupeme, omyjeme a krájíme na co nejtenčí julienne (tenké proužky). Ledový salát opět omyjeme, opět rozpůlíme a opět krájíme na tenké nudličky. Celá vietnamská kuchyně je o krájení věcí na co nejmenší nebo nejtenčí věci. Ananas očistíme a opět krájíme na tenké plátky. Krok 4: Krevety spaříme. Doporučuji koupit krevety šedé, není v tom žádný rozdíl mezi těmi červenými a šedými. Akorát šedé krevety ještě nejsou spařené a když je spaříte sami doma, mají lepší chuť, než když už je spařené koupíte. Takže spařené krevety vyndáme, oloupeme a překrojíme podélně na polovinu. Krok 5: Rýžové nudle dáme do nějaké misky, zalijeme vroucí vodou a necháme je změknout. Krok 6: Když máte vše připraveno, namočíme rýžový papír, položíme nejlépe na prkénko a začneme skládat suroviny. Suroviny položíme dál od okraje a přibližně na půlku, aby nám šly závitky zamotat. Krok 7: Jako první dávám ledový salát, pak mrkev, sojové klíčky, rýžové nudle, papriku, okurku, ananas, bylinky, kuřecí maso a nakonec dávám krevety, ty dám o něco výš než ostatní suroviny, aby potom v jídle vynikly a byly vidět navrchu. Hlavně neskládat všechny suroviny na sebe. Krok 8: Na sebe dáme jen ledový salát, mrkev, sojové klíčky a rýžové nudle. Hned za to poskládáme na sebe papriku, okurku, ananas, bylinky a kuřecí maso. Krevety položíme o něco výš.

Zveřejněno 1. 10. 2018

Poznámka autora Dominik22

Tady přidávám návod, jak se letní závitky balí, Paní je balí stejně jako já. Je tam i ukázáno, jak by měly být suroviny poskládány.

https://www.youtube.com/watch?v=NezuK2Vp7Gs

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní vietnamské závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v4Rn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní vietnamské závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v4Rn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Závitky už se nijak neochucují, ani zelenina v nich ???
:-O Připadá mi to jako jednoporcový zelenino-masovo-krevetový salát zabalený do rýžového papíru. Bude to prima na studené pohoštění. <3

1974andrea, Dominik22: oběma vám děkuji :-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
vietnamské letní závitky, větnamské kuřecí závitky, letní závitky recepty, vietnamske zavitky recept, letni závitky, vietnamské závitky, letni zavitky s kuřecím masem, vietnamské masové závitky recept youtube, vietnamské plněné závitky, rýžový závitek youtube, papíry na letní zavitky, letni rýžové zavitky, rýžové závitky letni, vietnamský závitek, letní rýžové závitky, letní vietnamské kuřecí závitky, letni kuřecí závitky, youtube. vietnamské. zavytky, youtube. zavytky. s. krevety, plněné letni zavitky

Suroviny:
papír rýžový, nudle rýžové, prsa kuřecí, okurka salátová, paprika, mrkev, salát ledový, bylinky, ananas, krevety, klíčky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu