Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos s dvojí omáčkou

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 423 kJ /
1 057 kcal
Bílkoviny9,27 g
Tuky98,43 g
Vláknina1,80 g
Cholesterol 326 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy16,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Porce ryby osolíme, opepříme bílým pepřem a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme je chvilku odležet v chladu.
V pánvi rozehřejeme olej a porce ryby opečeme ze všech stran tak, aby ryba uvnitř zůstala ještě šťavnatá. Hotové porce odložíme do tepla. Krok 2: Do výpeku v pánvi přidáme lžíci másla a vhodíme nadrobno nakrájené šalotky. Necháme je restovat, když zasklovatí, zalijeme je vínem a dobře promícháme.
Když se víno vyvaří a šalotka změkne, do pánve přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a počkáme, až se omáčka zredukuje na potřebnou hustotu.
Pak polovinu omáčky přelijeme do druhé pánvičky.
Do jedné pánve přidáme nasekané bylinky a druhou polovinu ochutíme šafránem. Obě omáčky necháme projít varem, pak každou zvlášť rozmixujeme. Krok 3: Do talíře z každé strany nalijeme jednu omáčku a navrch položíme porce lososa.
Podáváme s vařeným bramborem.

Zveřejněno 1. 10. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s dvojí omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DnWk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s dvojí omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DnWk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
losos recepty, losos recept, recept na lososa, recepty z lososa, losos omáčkou ze šalotky másla a vína recept

Suroviny:
losos, sůl, pepř bílý, citron, máslo, cibule šalotka, víno bílé suché, smetana ke šlehání, šafrán, petrželka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu