Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Věnečky s vanilkovým krémem a šlehačkou

Odpalované těsto patří mezi klasiku v českých cukrárnách. Spolu s vanilkovým krémem a šlehačkou tvoří neodolatelnou kombinaci! Z této dávky připravíme 21 věnečků, které budou během chvilky pryč, ale pokud by přeci jen zbyly, jsou skvělé i druhý den.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvevtroube dvevtroube

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 65 min Doba tepelné úpravy: 55 min

120 min (65 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 21 kusů

21kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 523 kJ /
5 861 kcal
Bílkoviny95,03 g
Tuky396,11 g
Vláknina8,01 g
Cholesterol 2,31 g
Sodík 782 mg
Sůl1,85 g
Sacharidy475,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Začneme přípravou těsta. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme máslo, špetku soli a máslo necháme ve vodě rozpustit. Jakmile se začne voda vařit, stáhneme hrnec stranou a k vodě s tukem nasypeme mouku. Vše mícháme do té doby, dokud nezmizí hrudky mouky. Poté hrnec vrátíme zpět na plotýnku a mícháme 2–3 minuty, aby se odpařila voda. Hotové těsto musí držet pohromadě. Necháme ho vychladnout. Krok 2: Pustíme se do přípravy pudinku, na který potřebujeme 500 ml mléka. Část mléka nalijeme bokem do misky a rozmícháme v něm dva vanilkové pudinky. Do hrnce k mléku přisypeme cukr, zamícháme a přivedeme mléko k varu. Do vařícího mléka nalijeme zbylou část mléka s pudinkem, přidáme trochu rumu a vaříme do zhoustnutí. Krok 3: Rum nemusíme přidávat už nyní, ale ve chvíli, kdy budeme připravovat krém. Rum slouží jako konzervant. Hotový pudink odstavíme a zakryjeme potravinářskou fólií, aby se neutvořil škraloup a necháme vychladnout. Krok 4: Když bude těsto teplé na dotyk ruky, krátce ho prošleháme a začneme postupně zašlehávat vejce, jedno po druhém. Recept uvádí 4–5 vajec. Hodně záleží i na tom, jak velké vejce použijeme. Zašlehává se vždy vejce po jednom, protože těsto nesmí být řídké, ale ani tuhé. Pokud je tuhé, musíme přidat vejce navíc. Krok 5: Hotové těsto přendáme do připraveného cukrářského sáčku se zdobicí špičkou a pustíme se do věnečků. Na pečicí papír obkreslíme kolečka. Použijeme libovolně velkou skleničku – podle toho pak budou velké i věnečky. Věnečky tvoříme tak, že uděláme jedno kolečko a na něj hned druhé. Případné špičky zamáčkneme namočeným prstem ve vodě. Krok 6: Věnečky dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C cca 35 minut. Věnečky musí mít zlatavý nádech na povrchu. Během pečení neotvíráme troubu! Upečené věnečky necháme vychladnout na mřížce. Krok 7: Mezitím připravíme krém. Pudink o pokojové teplotě dáme do mísy od robota a vyšleháme. Poté po částech přidáváme máslo o pokojové teplotě. Nyní můžeme přidat rum, pokud jsme ho nepřidali už při vaření pudinku. Vyšlehaným krémem naplníme cukrářský sáček. Krok 8: V druhé míse od robota připravíme šlehačku, nejlépe 40 %. Krok 9: Teď už zbývá jen dokončit věnečky. Věnečky rozřízneme, naplníme vanilkovým krémem, poté šlehačkou a lehce pocukrujeme.

TIP: Retro zákusky

Zveřejněno 2. 10. 2018

Poznámka autorky dvevtroube

Luxusní věnečky, který vám nevydrží ani 24 hodin :). A pokud ano, nemusíte se bát, že by druhý den byly kvůli krému tzv. "rozmáchané" :).

Z této dávky jsem udělala 21 věnečků. Krém dala na všechny věnečky a šlehačky mi zbylo na dvě kávy. Tu si nezapomeňte k věnečkům uvařit a nechte si chutnat :).

YouTube: https://youtu.be/nFcqtd1zSpk

BLOG: https://dvevtroube.blogspot.com/2018/10/venecky-s-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Věnečky s vanilkovým krémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YPqY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Věnečky s vanilkovým krémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YPqY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Právě jsem je dokončila, těsto jsem tedy měla tužší, ale podařilo se nastříkat na plech mini věnečky a ten krém je přenádherně hladký, no nemám slov, luxus. Foto se mi nedaří přidat ale bodik je Váš<3<3<3

Jsou skvělé:-) povedly se mi hned na poprvé a to je mi teprve 12 let přidávám fotku<3

Tématické fráze:
věnečky recept, recept na věnečky, krem do venecku, věnečky s pudinkovým krémem se šlehačkou, slehackovy krem do venecku, venecky s vanilkovým kremem, krém na věnečky, věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem a šlehačkou, pudinkovy krem do venecku, krém do věnečků z odpalovaného těsta, věnečky krém, věnečky s pudinkovým krémem, věnečky z pudinkovým krémem a šlehačkou, věnečky s pudinkovm krémem a slehackou, krem venecky, vanilkové věnečky, recept věnečky, vanilkové věnečky z odpalovaného těsta, věnečky z odpalovaného těsta s krémem, věnečky z odpalovaného těsta

Suroviny:
voda, máslo, sůl, mouka hladká, vejce, mléko, pudink vanilkový, máslo, cukr, rum, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu