Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skopová kýta pečená vcelku s medvědím česnekem

Skopové není mnohdy vyhledávané pro svou specifickou chuť. Připravte ho podle osvědčeného receptu. Vytvoříte pokrm, kde budete těžko poznávat neoblíbenou surovinu. Maso bude totiž skvěle vychucené, jemné a s vhodnou přílohou fantastické.

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Izabella929 Izabella929

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min + doba marinování

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, + doba marinování)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 308 kJ /
3 181 kcal
Bílkoviny311,28 g
Tuky198,31 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 1,24 g
Sodík 2,73 g
Sůl6,70 g
Sacharidy20,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Baranie (skopové) mäso som umyla, osušila a pripravila som nálev. Do hlbšej rajnice som dala zovrieť vodu, pridala som všetky koreniny a chvíľku povarila. Keď voda vychladla, zaliala som ňou mäso, pridala na na väčšie kusy nakrájanú cibuľu a cesnak som rozdrvila a pridala i so šupkou. Takto pripravené mäso som uložila do chladničky na 3 dni a každý deň ráno a večer obrátila na druhú stranu. Krok 2: Po 3 dňoch som mäso vybrala, osušila. Nálev som odložila. Na panvicu som dala roztopiť nakrájanú slaninu, mäso som na výpeku sprudka opiekla zo všetkých strán. Preložila som mäso na hlbšiu panvicu, poliala výpekom, pridala som cibuľu aj cesnak z nálevu, osolila, okorenila, posypala rascou a červenou paprikou, podliala nálevom a piekla pod pokrievkou pomaly na slabšom plameni 50 min. Počas pečenia som podliala červeným vínom a nálevom. Krok 3: Keď bolo mäso mäkké, odkryla som ho a ešte som ho doružova opiekla. Vyložila som ho na krájacu dosku a nechala 15 min odpočívať. Nakrájala som ho na plátky a podávala s dusenou kapustou a knedlíkom.

TIP: Zkuste upéct i jehněčí kýtu

Zveřejněno 3. 10. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skopová kýta pečená vcelku s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0zDN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skopová kýta pečená vcelku s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0zDN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Tématické fráze:
jehnecí kyta s medvedim cesnekem, jehněčí na medvedim cesneku, jehněčí kyta na medvědího česneku, nálev na skopové, jehněčí kýta s medvědi cesnekem, recept na jehněčí na s medvědím česnekem, jehněčí s medvědím česnekem, skopové na česneku, skopová kýta, jehněčí kýta namedvedim česneku, jehněčí kýta medvedi cesnek, skopové recepty, jehněčí na medvědím česnekem, skopová kýta recept, jehněčí kýta na medvědím česneku, hovězí kýta na z medvědího česneku, kýta z medvědího česneku, jeněčí s medvědím česnekem, skopové recept zelenina medvědí medvědího česneku, kanec na medvědího česneku

Suroviny:
kýta skopová, slanina uzená, česnek mědvědí, víno červené, sůl, pepř mletý, kmín celý, paprika sušená sladká, voda, ocet, olej, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, koření hřebíček, jalovec, cibule, česnek

Přidat fotografie receptu