Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mimóza řezy

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Izabella929 Izabella929

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 20

20

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie33 350 kJ /
7 971 kcal
Bílkoviny110,36 g
Tuky483,68 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 1,89 g
Sodík 532 mg
Sůl1,52 g
Sacharidy773,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hladkú múku preosejem a pridám k nej štipku soli, prášok do pečiva, mäkké maslo a všetko spolu zmrvím. Pridám žĺtky, práškový cukor a smotanu a zmiesim. Cesto dôkladne vypracujem a uložím do chladničky na pol hodinu. Po uplynutí času cesto rozvážim na 4 rovnaké časti. Priamo na papieri ho vyvaľkám a ukladám aj s papierom na seba, pokiaľ všetko nedokončím. Potom zapnem rúru na 180°C a jedno po druhom pečiem 6 min. Upečené pláty opäť ukladám na seba i s papierom a uložím na mriežku. Krok 2: Pripravím krém. V mlieku vymiešam Zlaté klasy a vanilkový cukor. Uvarím hustú kašu a nechám chladiť. Maslo s cukrom vymiešam do peny a postupne pridávam vychladnutý puding po lyžici. Napokon všetko spolu vyšľahám a pridám rum. Krém rozdelím na dve časti a uložím do chladničky stuhnúť. Krok 3: Zostavím koláč. Na podnos uložím prvý plát cesta a natriem ho horúcim šípkový lekvárom. Ja pláty aj korpusy natieram štetcom len natenko. Na lekvár po stuhnutí natriem polovicu krému a uložím druhý plát.
Do rajnice na sporák dám 4 PL šípkového lekváru a v 50 ml vody vymiešam jahodový puding, pridám do horúceho lekváru a miešam, pokiaľ lekvár nezhustne. Ešte horúci nalejem na druhý plát a položím na to tretí plát. Tretí plát natriem horúcim lekvárom, natriem druhú polovicu krému a uložím aj štvrtý plát. Navrch položím papier na pečenie, na to dosku na krájanie a 4 kg cukru a koláč uložím na noc do chladničky.
Druhý deň pripravím nad parou bielu čokoládovú polevu, polejem vrch a zarovnám a opäť uložím do chladničky stuhnúť.
Krájam horúcim nožom na rezy. Z predchádzajúceho pečenia mi zvýšila šľahačka, pridala som k nej zbytok šípkového lekváru a ozdobila som vrch ružičkami.

Zveřejněno 4. 10. 2018

Poznámka autorky Izabella929

Prajem vám dobrú chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mimóza řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o4XL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mimóza řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o4XL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Srdečně zdravíme a opět Tvoje klasicky krásná úprava.:-K:-K:yes:

klukodvody: Ďakujem pekne a teším sa, že sa ti recept opäť páči..pozdravujeme zo SK a @mesiar50 z Holandska...:-K

zizala,bohužiaľ to neviem, robila som ich podľa maďarského receptu, ktorý som našla na jednej stránke a preto som nemenila ani jeho názov.. možno sa farbou podobajú na jeden druh mimózy, ktoré je veľmi krásna..

Izabella929: Aha, děkuji. Já jsem dosud znala jen mimózu žlutou, máte pravdu, ta růžová je také moc krásná. Tak jsem si díky vám rozšířila obzory. :-):yes:

Chtěla bych se zeptat, proč se tyto řezy jmenují mimóza?

Tématické fráze:
mimoza, mimosa řezy, izabella řezy, mimoza recepty, co je mimoza, top recepty rezy, řezy mimosa, top recepty.cz

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, smetana, prášek do pečiva, sůl, mléko, zlatý klas, cukr vanilkový, máslo, cukr moučkový, rum, čokoláda bílá, olej, máslo, smetana, povidla švestková

Přidat fotografie receptu