Krém na dort
Tento výborný krém připravíte ze směsi mouky, mléka, cukru a žloutků. Po zchladnutí do krému zašleháte máslo, případně i skořici pro dochucení. Tento jemný krém dodá vašim dortům skvělou chuť, díky které si ho jistě oblíbíte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 952 kJ / 3 335 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,09 g |
Tuky | 236,11 g |
Vláknina | 2,64 g |
Cholesterol | 1,32 g |
Sodík | 345 mg |
Sůl | 0,85 g |
Sacharidy | 254,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu svaříme 3/4 l mléka s cukrem. Trochu mléka odlijeme do misky, do které přidáme žloutky, polohrubou mouku a smícháme. Jakmile bude mléko v kastrole horké (nesmí vřít), vlijeme opatrně moučnou směs do kastrolu k mléku a mícháme, dokud to nezhoustne.
Krok 2: Po zhoustnutí povaříme ještě asi 2 minuty a sejmeme z ohně. Necháme chvíli odstát.
Krok 3: Připravenou směs vlijeme do mixéru a šleháme do vychladnutí. Když je krém vlažný, přidáme na kousky nakrájené máslo (celou kostku nebo 3/4), šleháme, dokud se máslo zcela nevyšlehá.
Krok 4: Pro zmírnění máslové chuti můžeme během šlehání přidat mletou skořici. Krém musí být hladký.
Zveřejněno 9. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krém na dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3lMx
Moje poznámka
Krém na dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3lMx
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 13 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 18 hodinami
Tématické fráze:
krém na dort,
krém do dortu,
máslový krém na dort,
dortovy krem,
krem do dortu recept,
maslový krem na dort recept,
recept na dortový krém,
krem na dort recept,
máslový krém do dortu,
krém na zdobení dortu,
recept na krem do dortu,
krémy na dort,
krém dort,
parisky krem recept,
kremy na dorty recept,
dortové kremy,
recept na krem na dort,
krémy na dorty recepty,
pařisky krem,
dortový krém recept
Suroviny:
mléko,
cukr,
žloutek,
mouka polohrubá,
máslo,
skořice mletá
Komentáře (27)