Krém na dort
Tento výborný krém připravíte ze směsi mouky, mléka, cukru a žloutků. Po zchladnutí do krému zašleháte máslo, případně i skořici pro dochucení. Tento jemný krém dodá vašim dortům skvělou chuť, díky které si ho jistě oblíbíte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 952 kJ / 3 335 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,09 g |
Tuky | 236,11 g |
Vláknina | 2,64 g |
Cholesterol | 1,32 g |
Sodík | 345 mg |
Sůl | 0,85 g |
Sacharidy | 254,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu svaříme 3/4 l mléka s cukrem. Trochu mléka odlijeme do misky, do které přidáme žloutky, polohrubou mouku a smícháme. Jakmile bude mléko v kastrole horké (nesmí vřít), vlijeme opatrně moučnou směs do kastrolu k mléku a mícháme, dokud to nezhoustne.
Krok 2: Po zhoustnutí povaříme ještě asi 2 minuty a sejmeme z ohně. Necháme chvíli odstát.
Krok 3: Připravenou směs vlijeme do mixéru a šleháme do vychladnutí. Když je krém vlažný, přidáme na kousky nakrájené máslo (celou kostku nebo 3/4), šleháme, dokud se máslo zcela nevyšlehá.
Krok 4: Pro zmírnění máslové chuti můžeme během šlehání přidat mletou skořici. Krém musí být hladký.
Zveřejněno 9. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krém na dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3lMx
Moje poznámka
Krém na dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3lMx
Nejnovější recepty
Dušené hovězí kostky se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Linecká srdíčka II
Přidáno před 13 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
Adrii před 14 minutami
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 50 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 2 hodinami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 4 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 11 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 16 hodinami
Tématické fráze:
krém na dort,
krém do dortu,
máslový krém na dort,
dortovy krem,
krem do dortu recept,
maslový krem na dort recept,
recept na dortový krém,
krem na dort recept,
máslový krém do dortu,
krém na zdobení dortu,
recept na krem do dortu,
krémy na dort,
krém dort,
parisky krem recept,
kremy na dorty recept,
dortové kremy,
recept na krem na dort,
krémy na dorty recepty,
pařisky krem,
dortový krém recept
Suroviny:
mléko,
cukr,
žloutek,
mouka polohrubá,
máslo,
skořice mletá
Komentáře (27)