Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený bůček se švestkovými povidly a rozmarýnem

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pankulik Pankulik

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 381 kJ /
3 198 kcal
Bílkoviny119,42 g
Tuky280,00 g
Vláknina11,69 g
Cholesterol 368 mg
Sodík 483 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy46,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky přilijeme olivový olej, smícháme prolisovaný česnek, sůl, pepř a celý kmín.
Maso pokrájíme na kůži tak, abychom do zářezů mohli vetřít výše uvedenou směs. Krok 2: Na dno pekáče vložíme 6 větviček rozmarýnu, na které pak položíme bůček a vetřeme směs a na horní část bůčku položíme 2 větvičky rozmarýnu.
Pokud máte čas, nechte maso odležet v lednici cca na 2 hodiny.
Před pečením maso podlijeme cca 50 ml vody Krok 3: Maso vložíme do předehřáté trouby na cca 170°C , přikryjeme (alobalem) a pečeme 1,5 h.
Následně 30 minut pečeme odkryté. Krok 4: V mezičase připravíme do malého kastrůlku povidla s cca 2 lžicemi oleje a rozehřejeme.
Po dvou hodinách pečení maso vyndáme z trouby a odřízneme kůži. Poté maso potřeme povidlovou omáčkou a pečeme 15 minut. Krok 5: Servírujeme a podáváme nejlépe s chlebem.

Zveřejněno 15. 10. 2018

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený bůček se švestkovými povidly a rozmarýnem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j4Mv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený bůček se švestkovými povidly a rozmarýnem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j4Mv

Marie

Tématické fráze:
bůček na červeném víně s povidly, pečený bůček, omáčka z povidel k bůčku, rozmarýn recepty, pečený bůček s povidlím a se zelím, vepřový bůček s povidly, bůček na povidlech, peceny bucek se švestkovou omáčkou

Suroviny:
bůček, olej olivový, povidla švestková, sůl, pepř, kmín celý, česnek, rozmarýn

Přidat fotografie receptu