Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 381 kJ / 3 198 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,42 g |
Tuky | 280,00 g |
Vláknina | 11,69 g |
Cholesterol | 368 mg |
Sodík | 483 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 46,99 g |
Postup přípravy
Maso pokrájíme na kůži tak, abychom do zářezů mohli vetřít výše uvedenou směs. Krok 2: Na dno pekáče vložíme 6 větviček rozmarýnu, na které pak položíme bůček a vetřeme směs a na horní část bůčku položíme 2 větvičky rozmarýnu.
Pokud máte čas, nechte maso odležet v lednici cca na 2 hodiny.
Před pečením maso podlijeme cca 50 ml vody Krok 3: Maso vložíme do předehřáté trouby na cca 170°C , přikryjeme (alobalem) a pečeme 1,5 h.
Následně 30 minut pečeme odkryté. Krok 4: V mezičase připravíme do malého kastrůlku povidla s cca 2 lžicemi oleje a rozehřejeme.
Po dvou hodinách pečení maso vyndáme z trouby a odřízneme kůži. Poté maso potřeme povidlovou omáčkou a pečeme 15 minut. Krok 5: Servírujeme a podáváme nejlépe s chlebem.
Zveřejněno 15. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený bůček se švestkovými povidly a rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j4Mv
Moje poznámka
Pečený bůček se švestkovými povidly a rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j4Mv
Nejnovější recepty
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 4 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 9 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 9 hodinami
Bramborové krokety jako chuťovky
Přidáno před 9 hodinami
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduchá pomazánka s avokádem a vejci
Neregistrovaný před 12 minutami
Slané muffiny
Neregistrovaný před 23 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Ashelin před 31 minutami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Theodora před 33 minutami
Vepřové maso zapečené s kysaným zelím
Neregistrovaný před 38 minutami
Brambory s lečem a vepřovým masem zapečené v troubě
Neregistrovaný před 39 minutami
Vepřová pečeně se zeleným pepřem
Genzerman před 48 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
Neregistrovaný před 52 minutami
Škvarkové sádlo
Neregistrovaný před 1 hodinou
Omáčka s hovězím masem
Neregistrovaný před 1 hodinou
Tématické fráze:
bůček na červeném víně s povidly,
pečený bůček,
omáčka z povidel k bůčku,
rozmarýn recepty,
pečený bůček s povidlím a se zelím,
vepřový bůček s povidly,
bůček na povidlech,
peceny bucek se švestkovou omáčkou
Suroviny:
bůček,
olej olivový,
povidla švestková,
sůl,
pepř,
kmín celý,
česnek,
rozmarýn
Komentáře