Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvásková focaccia

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 655 kJ /
2 308 kcal
Bílkoviny58,55 g
Tuky62,32 g
Vláknina17,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy370,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a uhněteme volnější těsto, které vyškrábneme do olivovým olejem vytřené mísy a necháme asi 45 minut kynout. Pak těsto popřekládáme, dobře zakryjeme a uložíme přes noc do lednice. Krok 2: Před pečením vyložíme plech pečícím papírem nebo fólií a potřeme ho olivovým olejem. S citem vyškrábneme na plech nakynuté těsto a naolejovanými prsty ho důlkováním roztáhneme po větší části plechu – na výšku asi 2 cm. Krok 3: Oloupeme česnek a nakrájíme ho na malé hranolky, které pozapichujeme hluboko do těsta focaccie. Stejně tak napícháme jehličky čerstvého rozmarýnu, které otrháme z nastříhaných větviček, plochu těsta ještě můžeme ozdobit a dochutit malými rajčátky, které do těsta vtlačíme. V misce rozšleháme olivový olej se lžící vody a focacciu po celé ploše pokapeme. Posypeme ji hrubou solí a upečeme v dobře vyhřáté troubě (220-230°C) dozlatova, cca 25-35 minut.

Zveřejněno 15. 10. 2018

Poznámka autorky cathleen

Těsto na foccacciu je úžasné v tom, že ho můžete připravit a upéct třeba ještě tentýž den, kdy ho necháte přibližně 2-3 hodiny dokynout v teple místnosti. Dvakrát ho během té doby popřekládáte a pak dotvarujete na plechu.

Můžete ho rozkvasit a uložit do lednice přes noc, jako je popsáno výše. A výborná je i focaccia bez rozkvasu, kdy všechny suroviny smícháme najednou dohromady (kvásku můžeme dát 30 g), po hodině kynutí v teple a jednom kole překládání těsto dobře uzavřeme a uložíme do lednice na 2-4 dny, kdy bude připraveno k použití a na plechu dokyne během hodiny.

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kvásková focaccia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l4LM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kvásková focaccia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l4LM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Nám veľmi chutila s čiernymi olivami a oreganom. Nabudúce tam pridám aj sušené paradajky. Je dobrá aj na druhý deň po upečení.

Tématické fráze:
kvaskova foccacia, pekarkomanie - foccacia, kvaskova fokaca, kvaskova fokaca z domacej pekarni, focaccia recept, focaccia recepty

Suroviny:
voda, mouka hladká, voda, mouka hladká, sůl, olej olivový, olej olivový, voda, rozmarýn, česnek, sůl hrubá

Přidat fotografie receptu