Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánové řezy s pařížskou šlehačkou

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Izabella929 Izabella929

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 20

20

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 078 kJ /
5 516 kcal
Bílkoviny80,89 g
Tuky344,68 g
Vláknina51,82 g
Cholesterol 1,79 g
Sodík 696 mg
Sůl1,91 g
Sacharidy500,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vajcia s cukrom a vodou som vymiešala do peny. Múku, kakao, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do cesta a vareškou opatrne vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180°C a piekla 10 min. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som cesto aj na druhý korpus. Takisto som všetko urobila ako pri prvom. Upečené oba korpusy som nechala chladiť na mriežke. Krok 2: Parížsku šľahačku som si pripravila deň vopred, keď som do rajnice dala šľahačku, pridala som nalámanú čokoládu a miešala som na slabšom plameni, kým sa čokoláda neroztopí. Keď sa prvý raz objavia na hladine známky toho, že sa začína čokoláda variť, ihneď ju zoberiem zo sporáka a nechám úplne vychladiť a potom ju dám do chladničky na celú noc. Druhý deň ju preložím do robota, pridám k nej Smetafix a vyšľahám na hustý krém, ktorý preložím do misy a dám do chladničky. Krok 3: Na prvý korpus som natrela horúci drienkový lekvár. Na lekvár som natrela polovicu parížskej šľahačky a uložila som na ňu banány. Na banány som uložila druhú polovicu parížskej šľahačky a zakryla druhým korpusom. Je nutné koláč na noc zaťažiť 4 kg cukru a nechať celú noc v chladničke. Krok 4: Druhý deň som horúcim nožom krájala rezy. Pripravila som šľahačku s cukrom a Smetafixom, vložila do cukrárskeho vrecka a zdobila som vrch zákuskov.

Zveřejněno 15. 10. 2018

Poznámka autorky Izabella929

Vynikajúci zákusok. Je to vlastný recept.

Prajem vám dobrú chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánové řezy s pařížskou šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m46G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánové řezy s pařížskou šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m46G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

To musí být moc dobré:yes:

To mi připomíná báječný kubánský dort - ani nevím, jesti se ještě vyrábí:yes: Opravdu jde o pařížskou čokoládu a ne pařížskou šlehačku?

hosta: opravila som názov receptu..

Velmi vděčný zákusek, čokoláda a banány. Našim moc chutná.:yes:

Marynka: díky moc moje milá.-):-K

Tématické fráze:
banánové řezy, řezy s pařížskou šlehačkou, banánový dort s pařížskou šlehačkou, šlehačkové pařížské řezy recept, pařížské řezy, recepty z pařížskou šlehačkou, pařížské řezy s bananem, řezy s banánem a šlehačkou, recepty s pařížskou šlehačkou, banánový řez, řezy s banánem, čokoládové řezy s pařížskou šlehačkou, řezy s pařížskou šlehačkou a banánem, banánový dort s pařížskou s pařížskou šlehačkou, čokoládové řezy se šlehačkou, banánovy zákusek s parizskoi, banánové recepty, banánové řezy s čokoládou, čokoládové řezy, recept s pařížskou šlehačkou

Suroviny:
vejce, cukr krystal, voda, mouka polohrubá, prášek do pečiva, soda jedlá, šlehačka, čokoláda hořká, kakao, smeta-fix, šlehačka, cukr, smeta-fix, džem, banán

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu