Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánky z odpalovaného těsta se šlehačkou a čokoládovou polevou

Příprava odpalovaného těsta není tak složitá jak se na první pohled může zdát. Vytvořit z něj můžete třeba banánky, které jsou úžasně křehké, křupavé a připomínají francouzský dezert éclair.

Hodnocení receptu je 4,9 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 580 kJ /
856 kcal
Bílkoviny27,64 g
Tuky48,92 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 620 mg
Sodík 602 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy74,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 220 °C. Krok 2: Do hrnku dáme vodu, sůl a máslo. Přivedeme k varu. Krok 3: Stáhneme z ohně, vsypeme najednou všechnu mouku, vrátíme a na mírném plameni odpalujeme. Krok 4: Do částečně zchladlého vmícháme postupně vejce, jedno po druhém. Krok 5: Hotové těsto vložíme do sáčku s řezanou zdobičkou a na plech tvoříme asi 7-8 cm dlouhé tyčky (banánky). Krok 6: Vložíme do trouby, pečeme při 220°C asi 10 minut, troubu nesmíme otvírat. Krok 7: Pak dalších 10-20 minut při 170°C. Po rozříznutí musí být pečivo uvnitř suché. Krok 8: Vlažné podélně rozřízneme pilkovým nožem, naplníme šlehačkou, povrch polijeme čokoládou a konzumujeme čerstvé.

TIP: Jak na éclairs?

Zveřejněno 15. 10. 2018

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánky z odpalovaného těsta se šlehačkou a čokoládovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KxBx

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánky z odpalovaného těsta se šlehačkou a čokoládovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KxBx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Marie Svarcova: Děkuji :-K

:-)<3:yes::yes::yes: nádherné a určitě výborné :yes::-K

zizala: no ono je dost vtipne, ze se u nas stejne prodavaji rozkrojene a pod nazvem Éclairs, například pekařství Paul. Ale kdyz se tak divam , tak kdyz je ovoce, tak jsou rozkrojene a nebo je nahore :) na ten instagram se mrkni, az oci prechazeji, asi bych nebyla schopna se rozhodnout, ktery vyzkousim.

https://www.instagram.com/leclairdegenieofficiel/?...
https://www.instagram.com/latelierdeleclair/?hl=cs
https://www.paul-cz.com/kategorie/patisserie/eclai...
https://cz.pinterest.com/search/pins/?q=%C3%89clai...

Nadja: :yes: Přejmenováno a pravé Éclairs udělám co nejdříve.

Frantiska: :yes::-K To, že se plní nerozříznuté, jsem se dozvěděla, až když jsem je měla nafocené;-( a od té doby se chystám, že je přefotím. O mouse jsem nečetla, naopak, že se plní pravou šlehačkou, ale nemám důvod nevěřit. Takže někdy spáchám reparát :-);-)

tady je zajimave čtení, to bych teda chtela nekdy videt cukrarnu, kde maji jen je

https://regiony.rozhlas.cz/delikatni-eclair-franco...

Frantiska: jsi mě předběhla - o fous:-K
Je to starý tradiční francouzský recept, má přesné složení, vždy pouze máslo! a ne jiný tuk ( jak se někdy do odpalovaných těst dává....) Tradičně se nerozkrajují, ale plní krémem zdobičkou dírkou do upečeného těsta....

Nadja: protože vznikly ve Francii :) spekuluje se, ze je poprvé představil u dvora Antonin Carême (1784–1833) a pak se postupně rozšířily do dalších zemích.

Kdysi jsem dělávala odpalované těsto dost často - dá se využít nejen na sladko, ale i se slanými náplněmi.
Žížalko, proč "Éclairs" a ne jen prosté české banánky?

zizala : paráda ,takhle popsané krok za krokem,to je přesně to co potŕebuji.Mám jen strach z toho odpalování, že se mi to bude spíš připalovat :-)
Moc děkuji.

zdenka.s: Odpaluj na mírném plameni, pak se nepřipálí ;-).

Děkuji, budu moc ráda, pokud někdo vyzkouší a dá vědět :-K.

Banánky vypadají krásně a lákavě .Ještě jsem odpalované těsto nedělala ,i když už je mi . . sát, ale Váš recept zkusím, jsou tam jen dvě vajíčka, takže to nebude tak bolet ,když se nepovede. :-(
Hezký den.

Krásné dopoledne:-K, zrovna si vařím kafe, hodil by se nějaký zákusek a banánky vypadají skvěle :yes:. Moc mě lákají k realizaci, jen mám docela problém s odpalovaným těstem, ne vždy se mi povede, tedy vlastně dost často se mi nepovede:-(

zizala: Moc děkuji za podrobný popis:-) , snad se mi těsto podaří. V dohledné době vyzkouším a dám vědět:-K.

Zobrazit starší odpověď

Děkuji za milé komentáře a děkuji i těm, jimž se recept líbí :-K

Mňááám..to vypadá prudce jedle...jak se znám, na rozdíl od Simony bych sáhla pro víc jak jeden<3<3:-K:-K:yes::yes:

Tak pro jeden bych si sáhla a s chutí bych zhřešila:-D:yes::yes:

Tématické fráze:
banánky z odpalovaného těsta, odpalovane testo recept, recepty z odpalovaného těsta, z odpalovaného těsta polité čokoládou, odpalované těsto na bananky, banánek z odpalovaného těsta v čokoládě, eclairs, tyčky z z odpalovaného těsta, banánek politý čokoládou z odpalovaneho testa, banánky z odpalovaného těsta polité čokoládou, čokoláda se šlehačkou, bananky z odpalovaneho testa s ovocem, bananek se slehackou recept, eclair recept, čokoládová poleva na eclairs, řezy z odpalovaného těsta kakaoveho, kávové bananiky recept, cokoladove odpalovane testo, slehackovy bananek recept, banánky z odpalovaného těsta recept

Suroviny:
voda, sůl, máslo, mouka polohrubá, vejce, smetana, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu