Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jáhly s květákem - pro nejmenší

Hodnocení receptu je 4,8 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny

Porce: 1-2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie294 kJ /
70 kcal
Bílkoviny2,41 g
Tuky5,10 g
Vláknina2,40 g
Cholesterol 13 mg
Sodík 25 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy2,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jáhly 3x spaříme horkou vodou - vždy je zalijeme a necháme chvilku ve vodě. Následně je ještě propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Krok 2: Šalotku nakrájíme nadrobno, květák na malé kousky, Krok 3: V kastrůlku rozehřejem ghí a na mírném plameni orestujeme šalotku. Přidáme jáhly, podlijeme vodou a dusíme cca 5 minut. Krok 4: Přidáme květák a sůl nebo solčanku, opět podlijeme vodou a dusíme, než je květák hotový, asi 10-15 minut. Krok 5: Na závěr přidáme špetku naťové petrželky a necháme ještě projít varem.

Zveřejněno 16. 10. 2018

Poznámka autorky Johanka128

Vhodnost dle zavedených surovin.

Chutné i pro dospělého.

Inspirovala jsem se v bezlepkové kuchařce "Vařím s láskou" a recept jsem upravila pro 16ti měsíční dceru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhly s květákem - pro nejmenší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OBkr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhly s květákem - pro nejmenší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OBkr

Marie

Tématické fráze:
jáhly recepty pro nejmenší, květák s jáhlami, jáhly recepty, kvetak s jahly, květák a jahly recept, jahly květák recepty, jáhly a květák recepty

Suroviny:
cibule šalotka, jáhly, květák, ghee, sůl, solčanka, nať petrželová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu